Mai putini bani pentru timbrul de mediu

0
595
Mai putini bani pentru timbrul de mediu
Mai putini bani pentru timbrul de mediu
Mai putini bani pentru timbrul de mediu

In acest an, soferii vor achita mai putin cu 0,88% pentru timbrul de mediu. Astfel, potrivit legislatiei in domeniu, valoarea in lei a timbrului se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Prin urmare, valoarea in lei a timbrului de mediu valabil in 2015 se va calcula in functie de cursul leu/euro pe care Banca Centrala Europeana (BCE) l-a stabilit in 1 octombrie. Acest curs este de 4,4093 lei/euro, mai mic fata de cel din 1 octombrie 2013, care era de 4,4485 lei/euro. Anul trecut, posesorii de autovehicule au platit cu 1,63% mai putin fata de anul precedent.

Timbrul de mediu se plateste de catre proprietarii de masini la momentul cand un autoturism este inmatriculat pentru prima data in Romania. Sunt exceptati de la aceasta taxa proprietarii care si-au inmatriculat masinile in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008, intrucat ele au fost supuse unei sarcini fiscale similare.

Nu vor fi obligati nici proprietarii autovehiculelor care transporta prescolarii si elevii, cele modificate, folosite de persoanele cu handicap, si nici acele vehicule transferate cu titlu gratuit de la autoritati sau institutii publice altor autoritati sau institutii publice, autovehiculele misiunilor diplomatice, ale oficiilor consulare si membrilor acestora, precum si ale altor organizatii si persoane straine cu statut diplomatic, ale armatei, ale politiei, ambulantei, jandarmeriei, politiei de frontiera, de descarcerare si de stingere a incendiilor. In aceeasi categorie intra si masinile confiscate, cele dobandite prin mostenire sau cele istorice, vehiculele destinate competitiilor sportive, cele donate institutiilor de invatamant, sanatate si cultura, ministerelor, altor organe ale administratiei publice, cele ale structurilor patronale si sindicale reprezentative la nivel national, asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica.
– See more at: http://www.desteptarea.ro/mai-putini-bani-pentru-timbrul-de-mediu/#sthash.OOFdO1Fy.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.