Campania „Opriti poluarea in Sebes!“ continua cu un nou mars de protest, duminica 26 aprilie

Campania „Opriti poluarea in Sebes!“ continua la Sebes cu o noua actiune civica de amploare impotriva poluarii, de aceasta data fiind inclus si un mesaj ferm impotriva defrisarilor masive. Protest anti poluare Kronspan la Sebes (142)Au trecut mai bine de trei luni de la primul mare protest impotriva poluarii din 11 ianuarie, acesta fiind urmat…

Citește mai departe
Raport UE: România, speran?? sc?zut? de via??, rat? ridicat? a mortalit??ii, inciden?? sc?zut? a cazurilor de cancer ?i diabet

Raport UE: Romania, speranta scazuta de viata, rata ridicata a mortalitatii, incidenta scazuta a cazurilor de cancer si diabet

Romania este una dintre tarile UE cu cea mai scazuta speranta de viata, iar rata mortalitatii este printre cele mai ridicate, inregistrandu-se in schimb o incidenta scazuta a cazurilor de cancer si, mai ales, a celor de diabet, potrivit unui raport al OECD si al Comisiei Europene. Raport UE: Romania, speranta scazuta de viata, rata…

Citește mai departe

Un anumit tip de proteine ar putea sa stopeze raspandirea cancerului in organism

“Mingile-ventuza” sau anumite tipuri de proteine ar putea distruge celulele canceroase din sange si ar putea astfel sa previna raspandirea cancerului in organism, se arata intr-un studiu recent. Cea mai periculoasa si mortala parte a unei tumor este atunci cand incepe sa se raspandeasca in corp. Oamenii de stiinta de la Universitatea Cornell, SUA, a…

Citește mai departe
Bulgaria, 'lider' la poluare

Normele UE nu ne apara integra de nefasta poluare cu particule fine!

O expunere prelungita la particule fine in suspensie (PM) are un efect nefast asupra sanatatii chiar si atunci cand concentratiile raman in limita normei stabilite de Uniunea Europeana (UE), afirma un studiu de specialitate dat publicitii luni dimineata. „Rezultatele noastre indica faptul ca efecte nefaste importante asupra sanatatii se produc chiar si in conditiile unei…

Citește mai departe

De ce rezista mierea cateva mii de ani fara sa se strice? Cercetatorii au descifrat secretul

Arheologii din vremurile noastre au descoperit numeroase lucruri surprinzatoare in mormintele egiptene. Printre bijuteriile si celelate comori ascunse in aceste locuri misterioase se numara si vase continand miere ce dateaza de acum cateva mii de ani si care continua sa fie buna de mancat in ciuda trecerii timpului. Exista alte cateva alimente care se pastreaza…

Citește mai departe

11 motive pentru care trebuie sa renunti la sucurile carbogazoase

Un studiu recent arata cat de mult poate influenta consumul indelungat de sucuri carbogazoase sanatatea dintilor tai. Efectul este asemanator cu cel al consumului de metamfetamine sau cocaina. Acizii din sucuri distrug smaltul dintilor, acestia devenind vulnerabili in fata cariilor, sparturilor si ingalbenirii. Sucurile nu iti distrug doar dintii. Din cauza continutului ridicat de zahar,…

Citește mai departe
Reciclare - Banii din gunoaie

Reciclare – Banii din gunoaie

Responsabilitatea fata de mediu si voluntariatul merg mana in mana la americani si toata lumea are de castigat pe termen lung. Lumea stie ca acolo unde “iese banul repede” nu e intotdeauna in regula.   Nord-americanii s-au dovedit mereu foarte practici, drept pentru care viata lor este mult mai putin complicata in comparatie cu cea…

Citește mai departe

Rechinul Marii Negre

Rechinul Marii Negre se mai numeste Cainele de mare (Squalus acanthias) este un rechin mic si traieste in apele putin adanci ale Marii Negre, Marii Mediterane, Marii Baltice, Nordului si apele reci din Oceanele Atlantic si Pacific. La noi in tara se intalneste de-a lungul intregului Litoral. Prefera sa stea pe fundul apelor litorale cu…

Citește mai departe
Numărul cazurilor de cancer va crește cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS)

Numarul deceselor cauzate de cancer in Marea Britanie se va reduce cu 17% la orizontul anului 2030

Numarul deceselor cauzate de cancer in Marea Britanie se va reduce cu 17% la orizontul anului 2030 datorita diagnosticarii precoce, a ameliorarii tratamentelor si a micsorarii numarului de fumatori, potrivit unui studiu dat publicitati marti de organizatia ‘Cancer Research UK’, transmite EFE. In 2010, 170 de persoane din 100.000 au decedat din cauza unui tip…

Citește mai departe

Studiu Skin Center Foundation: Nu este nicio diferenta intre statul la solar, fumatul si consumul de droguri

”Nu este nicio diferenta intre statul la solar, fumatul si consumul de droguri. Toate implica riscuri vitale. Evitarea acestor situatii riscante ar imbunatati semnificativ speranta de viata sanatoasa”, avertizeaza Mihaela Leventer, presedintele Societatii Romane de Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (SRMEDCC), pe baza unui studiu al Skin Center Foundation. Potrivit aceluiasi studiu, persoanele care…

Citește mai departe

Bronzatul la solar este la fel de periculos ca fumatul sau consumul de droguri

Bronzarea la solar este extrem de nociva pentru persoanele sub 18 ani si pentru cele cu alunite, la fel de periculoasa precum fumatul sau consumul de droguri, a declarat, marti, presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirugicala, dr. Mihaela Leventer. „Nu este nicio diferenta intre statul la solar, fumatul si consumul…

Citește mai departe
În Romania, prevalen?a obezit??ii este de 37% la popula?ia adult?

In Romania, 44% dintre femei si 58% dintre barbati sunt supraponderali sau obezi

In Romania, obezitatea si supraponderabilitatea afecteaza 44% dintre femei si 58% dintre barbati. Nu vorbim de o simpla lipsa de autocontrol, a fi supraponderal sau obez este o boala. Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii situeaza obezitatea printre primii 5 factori care cresc riscul de imbolnavire si rata mortalitatii, alaturi de: subalimentatia, sexul…

Citește mai departe

Orasul unde se castiga 1.600 de dolari pe luna, dar se traieste cu 10 ani mai putin din cauza poluarii

S-ar putea ca blocajul generat de investitiile de mediu de la Cupru Min sa li se fi parut multora ridicol, iar insistenta Ministerului Economiei de a obtine garantii pentru efectuarea acestora, o atitudine exagerata. Investitiile in protectia mediului nu sunt insa de luat in deradere. Cel mai bine o demonstreaza cazul orasului rus Norilsk. Situat…

Citește mai departe

SUA: Studiu fara precedent despre efectele devastatoare ale minelor de suprafata. Peru: Ridicarea licentei pentru o exploatare bazata pe cianuri. Romania, Rosia Montana: Trebuie sa moara cineva?

Incidenta cazurilor de copii nascuti cu malformatii este aproape dubla fata de medie in zonele minelor cu exploatare de suprafata din SUA. Studiul, publicat in revista ”Environmental Research” si analizat de ”The Huffington Post”, a examinat peste 1,8 milioane de inregistrari de nasteri din perioada 1996-2003, in statele americane din regiunea Appalachian –Virginia de Vest,…

Citește mai departe

Iata cele mai mici pasari din Romania

Cea mai mica pasare din lume se numeste colibri, are greutatea de 3,2 grame si traieste in America. Potrivit descopera.ro, si in Romania exista doua pasari de dimensiuni „mini”: auselul, care cantareste doar 4 grame, si pantarusul… un „urias” cu o greutate de 7 grame. Auselul cantareste cat o moneda! Va vine sa credeti sau…

Citește mai departe

Doar doi baimareni s-au pensionat in baza „amendamentului poluarii”

Primii maramureseni care au fost pensionati pe baza „amendamentului poluarii”, promovat de deputatul Gheorghe Zoicas, sunt doi baimareni. Autoritatile sunt de parere ca mult mai putini maramureseni decat s-a crezut initial vor beneficia de articolul introdus din noua lege a pensiilor pentru locuitorii din Baia Mare, Copsa Mica si Zlatna. Pentru a beneficia de „pensionarea…

Citește mai departe