Numarul deceselor cauzate de cancer in Marea Britanie se va reduce cu 17% la orizontul anului 2030

Numarul deceselor cauzate de cancer in Marea Britanie se va reduce cu 17% la orizontul anului 2030

Numarul deceselor cauzate de cancer in Marea Britanie se va reduce cu 17% la orizontul anului 2030 datorita diagnosticarii precoce, a ameliorarii tratamentelor si a micsorarii numarului de fumatori, potrivit unui studiu dat publicitati marti de organizatia ‘Cancer Research UK’, transmite EFE.

In 2010, 170 de persoane din 100.000 au decedat din cauza unui tip de cancer in Marea Britanie, insa pana in 2030 acest numar va cobori la 142, potrivit datelor statistice ale organizatiei.

Numarul deceselor cauzate de cancerul ovarian se va reduce cel mai mult, si anume cu aproximativ 40% in urmatoarele doua decenii. Va scadea considerabil si numarul deceselor cauzate de tumori mamare (-28%) ori cancerul de prostata (-16%).

Pe masura ce speranta de viata va creste, se va mari si numarul total de persoane care vor dezvolta un cancer si vor deceda din cauza lui, insa chiar si asa mortalitatea va avea o tendinta descendenta in urmatorii 20 de ani, potrivit cercetatorilor.

‘Aceste estimari sunt incurajatoare si pun in evidenta enormul progres pe care-l facem. Cercetarea din diverse domenii are un impact real’, a spus Harpal Kumar, director general al ‘Cancer Research UK’.

Peter Sasieni, epidemiolog la Universitatea din Londra, a evidentiat la randul sau cat de ‘incurajator’ este faptul ca in aceasta tendinta descendenta se inscriu si cancerul de plamani, cel mamar, cancerul de prostata.

Pe de alta parte, unele tipuri de cancer vor provoca mai multe decese in 2030 decat in prezent, mai ales cele din zona ficatului (+39%) si a gurii (+22%), potrivit aceleiasi organizatii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente