Sharp primeste 2,1 mld de euro daca renunta la panouri solare in Europa

Sharp primeste 2,1 mld de euro daca renunta la panouri solare in Europa

Mizuho si Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ au decis sa acorde Sharp finantare de 2,1 miliarde de euro, in schimbul unor schimbari semnificative. Printre acestea se numara vanzarea fabricilor de asamblare de peste hotare si inchiderea afacerii cu panouri solare in Europa si SUA.

Imprumutul de 2,7 miliarde de dolari va fi impartit intre Mizuho si Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ si vine dupa alte credite acordate Sharp, care trebuie sa plateasca peste 3,6 miliarde de euro in urmatoarele luni pentru imprumuturile pe termen scurt pe care le-a facut pentru a-si rezolva problemele financiare.

Joi, actiunile Sharp au scazut la bursa din Tokyo cu 3,4%.

Deja Sharp a ipotecat majoritatea sediilor si fabricilor din Japonia, inclusiv cele care produc componente pentru iPhone si iPad.

Luna trecuta, agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s a retrogradat ratingul Sharp Corp in categoria “junk” (nerecomandat pentru investitii), ca urmare a diminuarii fluxului de lichiditati si a deteriorarii conditiilor de pe piata.

Sharp a anuntat pierderi de 1,76 miliarde de dolari in trimestrul aprilie-iunie si a avertizat ca se asteapta la pierderi si mai mari pentru intregul an.

Compania a anuntat un amplu program de restructurare care ar putea implica concedierea a 15% din personalul din intreaga lume.

Sharp concediaza peste 10.000 de angajati si vinde trei fabrici

Sharp doreste sa concedieze peste 10.000 de persoane, adica 18% din totalul angajatilor, in incercarea de a redeveni profitabila.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente