Un hormon produs in timpul postului prelungeste viata

0
411
Alimentaţia greşită
Un hormon produs in timpul postului prelungeste viata

Consumul redus de calorii este esential in castigarea de ani de viata
Un studiu realizat pe soareci a identificat o metoda inedita prin care speranta de viata poate fi prelungita: un hormon care simuleaza efectele benefice ale postului.

Cercetatorii stiu ca anumite animale isi pot extinde durata de viata printr-un consum redus de calorii. Acum, o echipa de cercetatori de la University of Texas Southwestern Medical Center a aratat ca acelasi lucru poate fi obtinut prin pomparea unui hormon care este produs in mod natural in perioadele de post – atunci cand sunt consumate putine calorii.

Cercetatorii au creat soareci modificati genetic care produceau mai mult hormon FGF21 decat in mod normal, descoperind ca acestia prezentau o durata de viata cu o treime mai mare decat soarecii nemodificati genetic.

„Practic, putem observa beneficiile asociate consumului redus de calorii fara a fi nevoie de a tine efectiv aceasta dieta”, explica Steven Kliewer, coordonatorul studiului.

Acest hormon este prezent si in corpul oamenilor, iar Kliewer crede ca FGF21 are potentialul de a ne face sa traim mai mult, prelungind „durata de viata sanatoasa” – acei ani din viata noastra in care nu suntem afectati de boli.

Cercetatorii cred ca FGF21 actioneaza pentru a prelungi viata prin modificarea cailor din corp ce joaca un rol in procesul de imbatranire, precum IFG-1 (insulin-like growth factor-1).

„FGF21 blocheaza hormonii de crestere ce stimuleaza factorii asociati bolilor, inclusiv a bolilor metabolice si a cancerelor, iar consecinta este ca animalele traiesc mai mult”, afirma Kliewer.

Rezultatele acestui studiu sunt extrem de interesante, mai ales ca FGF21 este deja supus unor teste clinice pentru a vedea daca poate fi folosit ca tratament pentru bolile metabolice. „Asadar, este un medicament care va fi lansat pe piata si la care oamenii vor avea acces”, concluzioneaza Kliewer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.