Efectele terapeutice ale cainilor

Datele statistice arata ca animalul de companie preferat, la nivel mondial, este cainele. Gabriela Stanciu, psiholog clinician, ne explica impactul pe care il au cainii asupra copiilor, familiei, dar si asupra noastra. Originea relatiei dintre om si caine se pierde undeva in negura timpului. Nenumarate descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au semnalat faptul…

Citește mai departe

Leacul pentru bolile autoimune: Alimentatia sanatoasa

Oferiti mai multa atentie calitatii alimentelor Poliartrita reumatoida este una din cele mai frecvente boli autoinfla­ma­to­rii, care ataca, cel mai adesea, arti­cu­latiile. Ca majoritatea bolilor auto­infla­matorii, cauza exacta nu se cu­noaste. Ceea ce se stie este ca sistemul imuni­tar, care are capacitatea de a recunoaste toate celu­lele propriului corp, „pierde” aceasta capacitate si nu isi…

Citește mai departe
Miracolul din frunza de p?trunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceast? plant?-medicament!

Miracolul din frunza de patrunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceasta planta-medicament!

Ce se cunostea pana acum despre patrunjel Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan). Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac. Practic,…

Citește mai departe
Fertilizarea ecologica a livezilor de mar

Consumul de mere are un efect afrodiziac asupra femeilor

Merele, cunoscute pentru continutul bogat in vitamine, stimuleaza apetitul sexual al femeilor, au constatat cercetatorii italieni, care au observat o legatura intre intensificarea functiei sexuale si consumul zilnic de mere. In cadrul unui experiment, ale carui rezultate au fost publicate in revista Archives of Gynecology and Obstetrics, oamenii de stiinta au testat 731 de femei…

Citește mai departe
Bronzatul poate crea dependen??

Bronzatul poate crea dependenta

Expunerea la soare poate fi periculoasa in ce priveste cresterea riscului de cancer de piele, dar si pentru ca produce dependenta, potrivit unor noi cercetari, transmite joi Reuters. Expunerea indelungata si repetata la radiatiile ultraviolete declanseaza eliminarea endorfinelor, asa-numitul hormon al fericirii, functionand pe acelasi principiu biologic ca si consumul de heroina sau morfina. Studiul…

Citește mai departe
Ziua internațională fără carne, 20 martie

Legumele cu frunze verzi sunt esentiale pentru sanatatea stomacului

Consumul de legume cu frunze verzi poate contribui la stimularea productiei de celule care protejeaza sistemul digestiv de diferite boi, printre care si cancerul, se arata intr-un studiu elaborat de institutul australian Walter y Eliza Hall, publicat luni de revista Nature Inmunology si preluat de agentia EFE. Cercetatorii australieni au descoperit ca celulele imunologice, denumite…

Citește mai departe

Cereale pentru sanatate

Cerealele au devenit unul principalele subiecte din lumea sanatatii si nutritiei de astazi. Oamenii nu pot intelege cum un aliment pe care familiile lor l-au mancat de atat de mult timp a devenit deodata ceva “rau”, relateaza Wakeup-world.com. Realitatea este ca problemele precum sensibilitatea la gluten, obezitatea si boala celiaca sunt in crestere si legate…

Citește mai departe
Tratament ce reduce cu aproape 60% consumul de alcool, aprobat de Agen?ia Europeana pentru Medicamente

Consumul moderat de alcool duce la o viata longeviva

Pilonii unei sanatati exemplare: dieta, exercitii fizice si cocktail de capsuni. Sau poate nu. Dar nu este foarte departe de cum iti imaginezi. „Una dintre concluziile cele mai consistente in domeniul cercetarii nutritionale este ca un consum moderat de alcool poate imbunatati sanatatea si poate conduce la o viata longeviva”, conform profesorului de epidemiologie si…

Citește mai departe

Studiu Greenpeace: Fructele si legumele din Spania, Olanda si Turcia contin pana la 64 de pesticide diferite

Fructele si legumele pe care le cumparam sunt pline de pesticide, a scos la iveala un nou studiu realizat de organizatia Greenpeace. Specialistii au testat peste 22.000 de mostre de fructe si legume pentru a vedea cat de multe pesticide contin. Analizele s-au facut pe cel putin zece mostre din fiecare produs, pentru fiecare tara…

Citește mai departe

Top 10 alimente modificate genetic. Acum si cu gene umane!

Se vede treaba, ratiunile economice care au condus la parasirea liniei traditionale de hibridizare si incrucisare a soiurilor si la abordarea optimizarii lor prin alterare genetica au cantarit enorm. Intr-o lume tot mai putin preocupata de aspectele morale ale manifestarilor ei, economicul a batut la scor siguranta alimentatiei. Astfel ca temerile in privinta efectelor pe…

Citește mai departe

„Ceasul biologic” induce depresie

O activitate crescuta a hormonului care regleaza „ceasul biologic” poate provoca depresie, potrivit unui nou studiu relizat de cercetatorii de la Universitatea din Ohio. Cercetatorii au colectat mostre de sange de la 30 de persoane diagnostiocate cu depresie si alte 30 sanatoase. Rezultatele studiului au relevat o activitate mai crescuta a hormonului care seteaza „ceasul…

Citește mai departe

Pastila- minune pentru slabit

O noua pastila-minune a fost creata pentru femeile care vor sa aiba silueta de vis. Cercetatorii care au colaborat la realizarea ei promit ca in sase luni pacienta poate fi mai subtire cu doua masuri. Si, mai mult de atat, promit sa rezolve si problemele legate de colesterol, presiune arteriala si diabet. Toate acestea sunt…

Citește mai departe

Trucuri alimentare care-ti taie pofta de mancare

Atunci cand limitam brusc cantitatea de mancare, organismul produce mai multa grelina, hormon al foamei, ce ne „convinge” sa mancam mai mult. Bauturile calde, proteinele, cartofii, uleiul de masline si grapefruitul sunt cateva dintre alimentele care creeaza rapid senzatia de satietate si taie pofta de mancare pentru o perioada mai mare de timp, informeaza gandul.info….

Citește mai departe

Toxinele care accelereaza pubertatea

Fenolii, ftalatii si fitoestrogenii din alimentele, bauturile si substantele cu care venim in contact au determinat scaderea, in ultimii ani, a varstei la care apare pubertatea la fetite. Ambalajele alimentare, biberoanele, anumite produse cosmetice (sampoane si lacuri de unghii) au determinat in ultimii ani o scadere a mediei de varsta la care apare pubertatea. Efectul…

Citește mai departe

Melatonina,aliata tineretii de durata

Un hormon care incetineste procesul de imbatranire ar putea fi secretul tineretii. Se numeste melatonina, iar pana la varsta de 30 de ani corpul il secreta singur. Dupa aceasta varsta, il putem lua doar din alimente. Melatonina este un hormon produs de glanda pineala care, dupa ce ajunge in sange, este transportat la celule. Secretia…

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

Telina si sistemul imunitar

Telina  face parte din familia Apiaceae (Umbelliferae) unde gasim si patrunjelul, morcovii sau mararul si poarta denumirea de Apium Graveolens. Este o planta bianuala de la care se folosesc radacina si frunzele. In trecut, telina (frunzele) a fost folosita ca un remediu medical si abia apoi a fost consumata ca leguma. Ea este mentionata prima…

Citește mai departe