O bacterie alterata genetic face ca soarecii sa nu se mai ingrase

O bacterie alterat? genetic face ca ?oarecii s? nu se mai îngra?e
O bacterie alterata genetic face ca soarecii sa nu se mai ingrase
O bacterie alterata genetic face ca soarecii sa nu se mai ingrase

Prin hranirea soarecilor cu o versiune modificata genetic de E.coli, o bacterie care traieste in mod natural in intestinele umane si ale soarecilor, cercetatorii au reusit sa faca astfel incat soarecii sa nu se mai ingrase atat de mult pe cat s-au ingrasat cei carora nu le-a fost administrat medicamentul. Microbii au fost conceputi pentru a exprima o substanta numita NAPE (sau N-acylphosphatidylethanolamine), pe care corpurile umane si ale soarecilor o transforma intr-un hormon care este produs atunci cand mancarea este digerata. Acest hormon trece prin vasele de sange pana la creier si reduce pofta de mancare. Ideea e ca soarecii cu acest bacterie in stomac cred ca mananca mai mult decat mananca de fapt, fara niciun efect negativ aparent.

In studiu, soarecii care au primit microbul si cei care nu au fost tratati au primit o dieta bogata in grasimi. Animalele carora li s-a pus in apa bacteria au mancat mai putin si s-au ingrasat mai putin si au avut o rezistenta mai mica la insulina, un marker pentru diabet.

Constatarea ridica posibilitatea ca aceste bacterii, care sunt de fapt un probiotic proiectat, ar putea fi importate in oameni, pentru a face acelasi lucru, ipotetic vorbind in acest stadiu.

Totusi, daca microbul ar putea fi folosit in siguranta si la oameni ar putea vindeca obezitatea. Bacteriile par sa reziste in intestine aproximativ patru saptamani, o perioada suficient de lunga pentru a ii oferi un avantaj contra pastilelor care trebuie luate in fiecare zi. Si faptul ca E. coli traiesc in mod natural in intestine este un avantaj fata de alte probiotice care destul de des nu se descurca in colonizarea intestinelor umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *