Dieta raw- vegan si beneficiile ei pentru organism

Dieta raw- vegan si beneficiile ei pentru organism
Dieta raw- vegan si beneficiile ei pentru organism

Dieta raw- vegana sau alimentatia vie presupune o alimentatie vegetala, proaspata, cruda, teoretic completa. Nu se consuma nimic care sa provina de la animale: carne, lactate, oua, ci doar alimente din natura, in stare naturala, alimentele incoltite, cereale, seminte, deshidratate la rece, sucuri, alge.

Iata cateva beneficii ale dietei raw vegan:

Dieta raw vegan este recomandata in hipertensiunea arteriala, astm, ajuta la detoxifierea organismului (ficat, rinichi, colon), imbunatateste sistemul imunitar, este eficienta in bolile cardiovasculare, cancer, maladii cerebrale. Dar trebuie tinuta doar pe durate limitate de timp.

Alimentatia raw poate fi considerata si o alimentatie cu proprietati „antiinflamatorii”, antioxidante pentru organism, deoarece nu se consuma zaharuri, grasimi nocive, fainoase, considerate alimente „inflamatorii” pentru organism.

Alimentele sanatoase stimuleaza eliberarea in organism a unor substante antiinflamatorii, benefice care scad nivelurile de glucoza si insulina, scad colesterolul, scad apetitul. Aceste substante benefice nu se autoactiveaza. Pentru a fi functionale au nevoie de alimente sanatoase, iar dulciurile, grasimile nocive, fainoasele stimuleaza inflamatia organismului, cresc glicemia si insulina, colesterolul, apetitul, apar depozitele de grasime si surplusul de kilograme. Deci trebuie sa facem noi alegeri alimentare corecte in mod constient.

Acest regim este contraindicat copiilor si femeilor insarcinate sau care alapteaza. Daca un adult poate face fata unei astfel de diete, copiilor nu le sustine cresterea si dezvoltarea. Carenta cea mai mare este de proteine de calitatea I care se gasesc in cea mai mare masura in carne, ou, in cantitati mai mici in lactate si derivate, deci in produse animaliere care trebuie gatite la foc. Se presupune ca sursa de proteine in alimentatia raw ar fi fructele oleaginoase (nuci, alune etc.), unele leguminoase, cereale, dar acestea nu acopera necesarul organismului cu cantitati suficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *