Indonezia are cea mai mare rata de defrisare din lume

Indonezia are cea mai mare rata de defrisare din lume
Indonezia are cea mai mare rata de defrisare din lume

Padurile din Indonezia dispar mai repede ca in orice tara din lume, mai repede chiar decat in Brazilia, stat care detinea acest record pana acum. Un nou studiu aduce dovezi ca Indonezia are cea mai mare rata de defrisare la nivel mondial.

Cercetatorii de la Universitatea din Maryland au descoperit ca Indonezia a pierdut peste 6 milioane de hectare de padure intre 2000 si 2012. In ciuda incercarilor guvernului de a interzice taierile in toata tara, rata de defrisare a continuat sa creasca in ultimii ani. In ultimul an al studiului, Indonezia a pierdut 840.000 de hectare de padure, iar Brazilia a pierdut in 2012 460.000 de hectare de padure.

Yuyun Indradi, activist in cadrul Greenpeace Asia de sud-est, spune ca studiul trebuie sa fie un semnal de alarma pentru guvern care trebuie sa ia masuri pentru a proteja animalele salbatice si a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. “Desi a fost un pas salutat, e clar ca moratoriul pe paduri nu a functionat. Aplicarea legii e slaba si se taie chiar si din parcurile nationale”, a spus acesta.

Subiectul va fi o tema de discutie pentru dezbaterile electorale de dinaintea alegerilor prezidentiale din aceasta luna. Greenpeace spera ca ambii candidati sa propuna solutii viabile pentru a stopa defrisarile si a incuraja practicile sustenabile.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente