Rosia te poate proteja de cancer si regleaza metabolismul

Alimentatie: leguma care te poate proteja de cancer si regleaza metabolismul
Alimentatie: leguma care te poate proteja de cancer si regleaza metabolismul
Alimentatie: leguma care te poate proteja de cancer si regleaza metabolismul

Noile cercetari in materie de alimentatie si viata sanatoasa au scos la inveala ca rosia este cea care poate creste nivelul hormonului care joaca un rol importanta in metabolilzarea grasimilor si a zaharurilor si scadea riscul de cancer de san.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 70 de femei aflate la menopauza, pentru ca acestea sunt cele mai predispuse la acest tip de cancer, avand un indice de masa corporala intre 25-45 sau care au avut o ruda de gradul I suferinda de aceasta boala. Femeile nu au mancat nimic pe baza de rosii sau produse de soia timp de 2 saptamani, dupa care au consumat rosii pe parcursul a 10 saptamani, urmate de 14 zile de pauza. Asadar, au consumat 40 de grame de proteine de soia pe zi timp de 10 saptamani.

Concluzia studiului a fost ca, dupa consumul de rosii, nivelul de adiponectina, un hormon secretat de adipocite care regleaza metabolismul, a crescut cu 9%, efectul fiind mai puternic la femeile cu un indice de masa corporal mai scazut.

Cercetatorii de la Universitatea din Rutgers din Statele Unite ale Americii sunt de parere ca fructele si legumele, care sunt bogate in nutrienti esentiali, vitamine, minerale si fitochimicale cum este licopenul, o substanta cu efecte antitumorale in diverse tipuri de cancer cum ar fi cel de san, prostata, pancreas, plamani, cervical, vezica urinara si piele, transmit beneficii semnificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *