Eco-Civica in proces cu Biserica Ortodoxa Romana pentru un spatiu verde de 1.000 de metri patrati

Eco-Civica in proces cu Biserica Ortodoxa Romana pentru un spatiu verde de 1.000 de metri patrati
Eco-Civica in proces cu Biserica Ortodoxa Romana pentru un spatiu verde de 1.000 de metri patrati
Eco-Civica in proces cu Biserica Ortodoxa Romana pentru un spatiu verde de 1.000 de metri patrati

Fundatia Eco- Civica a avut in cursul zilei de miercuri a doua infatisare in procesul intentat Bisericii Ortodoxe Romane cu privire la suspendarea si anularea avizului de constructie a unui lacas de cult si a unei case parohiale pe suprafata Parcului Emil Garleanu din Sectorul 3.

Primaria Sectorului 3 a emis BOR-ului in anul 2007 autorizatia de constructie a unui lacas de cult pe un spatiu verde amenajat, neluand in seama ordonanta de urgenta 114/ 2007 care interzice defrisarea spatilor verzi.

In cursul anului 2011, Primaria Sectorului 3 a emis o alta autorizatie care permitea BOR-ului continuarea lucrarilor suspendate tot din cauza unui proces intentat de Eco-Civica.

Primaria a emis cea de-a doua autorizatie netinand cont ca cea emisa in 2007 a expirat, proiectul este total schimbat iar Episcopia Bucurestilor ne mai este reprezentata de preotul Sandu Constantin.

“E un proces care dureaza de aproximativ 5 ani de zile, pe un teren de 3.000 de m patrati amenajat ca parc. 2/ 3 din aceasta suprafata este retrocedata fostului proprietar in baza unei hotarati judecatoresti si au mai ramas 1.000 de m patrati, care era locul preferat al batranilor si al jucatorilor de sah si table, teren care era proprietatea publica a Municipiului Bucuresti. La un moment dat acest rest de teren a fost dat in folosinta gratuita BOR-ului pentru ridicarea unui lacas de cult si a unei case parohiale.” a declarat pentru Nasul TV, Dan Trifu, vicepresedinte Eco-Civica.

Atat reprezentantii Eco-civica cat si cei ai Primariei Municipiului Bucuresti au oferit BOR-ului posibilitatea unui alt teren pentru constructia lacasului de cult si a casei parohiale, dar repezentantii bisericii s-au opus categoric.
“Atat eu cat si primarul Sorin Oprescu am incercat sa gasim o alta locatie pentru biserica dar reprezentantii BOR s-au opus categoric. Conditia pusa de noi era ca sa renunte la cel vechi numai atunci cand intrau in posesia celui nou. Nu am gasit intelegere iar biserica vroia sa intre si in posesia noului spatiu pe care urma sa il gasim. In proces sunt de partea noastra atat Asociatia Salvati Bucurestiul cat si Asociatia de Proprietari a Blocului F2” a mai declarat Dan Trifu.

In urma actiunii unor necunoscuti de a defrisa terenul BOR-ului, la cererea Fundatiei Eco-Civica, Directia Dezvoltare Urbana a Primariei Municipiului Bucuresti a raspuns unei adrese oficiale prin care anunta ca Directia de Mediu nu a emis niciun aviz pentru terenul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *