Plasticul folosit la biberoane contine o substanta toxica: Bisfenol A

0
500

Bisfenol A sau BPA este o substanta chimica asemanatoare hormonilor, prezenta in plasticul facut sa dureze. Produsele includ biberoane, cani, recipiente refolosibile pentru mancare si bautura, cd-uri si dvd-uri, lentile de ochelari si casti de siguranta. Plasticul reciclabil folosit la sticle nu contine BPA. BPA mai este folosit la vopseluri si adezivi. plastic biberoane

In luna martie, cei mai importanti producatori americani au anuntat ca nu vor mai vinde in SUA biberoane care contin aceasta molecula. La sfarsitul lunii iunie, Canada a devenit prima tara care a interzis definitiv utilizarea acestui tip de bibieron.

Problema cu aceasta substanta este ca atunci cand plasticul este incalzit, bisfenolul migreaza in aliment. Transferul se realizeaza la trecerea prin microunde sau prin simpla varsare a unui lichid foarte cald in biberon.

Anul trecut, Afssa (Agentia franceza de securitate sanitara a alimentelor) a realizat un raport privitor la bisfenoal A care spuna ca in conditiile de incalzire sub 10 minute, cantitatea de bisfenol A transferabila alimentului este inferioara valorii maxime de 50ug pe litru.

Un studiu american realizat anul acesta arata insa ca bisfenolul ramane in corp mai mult timp decat se credea pana acum

Cateva orase franceze, printre care si Paris, au interzis deja biberoanele care contin aceasta substanta, fara a mai astepta cercetari care sa lamureasca cat de nociv este bisfenolul A.

Afssa realizeaza in prezent un nou studiu referitor la toxicitatea substantei, ale carui rezultate vor fi facute publice la inceputul lui 2010.

Expertii in toxicologie spun ca pentru a reduce expunerea la bisfenol A oamenii trebuie sa evite recipientii din plastic non-reciclabil care au nr.7 pe fund. Trebuie evitata folosirea lor la microunde si spalarea la masina cu detergenti duri.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.