Bronzatul la solar, de sase ori mai nociv decat cel de la plaja!
Bronzatul la solar, la fel de nociv ca fumatul

”Nu este nicio diferenta intre statul la solar, fumatul si consumul de droguri. Toate implica riscuri vitale. Evitarea acestor situatii riscante ar imbunatati semnificativ speranta de viata sanatoasa”, avertizeaza Mihaela Leventer, presedintele Societatii Romane de Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (SRMEDCC), pe baza unui studiu al Skin Center Foundation.

Potrivit aceluiasi studiu, persoanele care stau la solar periodic prezinta un risc cu 74% mai mare sa faca melanom comparativ cu cele care nu se bronzeaza in acest mod. Riscul celor care se bronzeaza la solar este, de asemenea, de 2,5 ori mai mare sa faca un carcinom scuamos, respectiv de 1,5 ori mai mare sa dezvolte un carcinom bazocelular. Incidenta aparitiei unei forme de cancer de piele la maturitate creste cu 15% in cazul celor care au apelat la sedinte la solar, in comparatie cu cei care nu au fost expusi

Cele mai expuse acestui risc sunt persoanele sub 18 ani si cele cu multe alunite. SRMEDCC face apel catre detinatorii de aparate de bronzat artificial sa restrictioneze accesul la acestea tinerilor sub 18 ani si persoanelor cu multe alunite, dupa masuri similare functionale in SUA, Australia si in unele tari europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here