Campania „Opriti poluarea in Sebes!“ continua cu un nou mars de protest, duminica 26 aprilie

Campania „Opriti poluarea in Sebes!“ continua cu un nou mars de protest, duminica 26 aprilie
Campania „Opriti poluarea in Sebes!“ continua cu un nou mars de protest, duminica 26 aprilie

Campania „Opriti poluarea in Sebes!“ continua la Sebes cu o noua actiune civica de amploare impotriva poluarii, de aceasta data fiind inclus si un mesaj ferm impotriva defrisarilor masive.

Protest anti poluare Kronspan la Sebes (142)Au trecut mai bine de trei luni de la primul mare protest impotriva poluarii din 11 ianuarie, acesta fiind urmat de marsuri de protest saptamanale, atat in Sebes cat si-n Alba-Iulia cu mii de oameni care au transmis un mesaj foarte clar.

Motivele sunt la fel de clare: la nivel vizual si olfactiv, poluarea industriala este evidenta!

Majoritatea locuitorilor din zona Sebes – Alba-Iulia isi exprima ingrijorarea legata de riscul major asupra sanatatii pe care-l presupune expunerea la emisiile de substante toxice, unele cancerigene. Si tocmai faptul ca oamenii au simtit acest pericol, i-a determinat, la inceputul anunlui, sa iasa in strada in numar asa de mare si sa ceara oprirea poluarii.

Expunerea prelungita la poluarea din aer poate cauza cancer, conform unor studii ale Centrului International de Cercetare a Cancerului (IARC), agentie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii(OMS), organizatie care ea insasi anunta oficial ca poluarea ucide milioane de oameni anual.

Conform unor statistici din Uniunea Europeana, romanii au speranta de viata cea mai mica, denumai 76,2 ani la femei si 69,2 ani la barbati.

Lupta continua! Nici amenintarile si nici cele 5 procese deschise de companie unor oameni simpli care-si cer dreptul la aer curat, nu pot opri ampla miscare civica din Sebes.

Solidaritatea de care ne-am bucurat la primele proteste, din tara si din Diaspora, este prezenta in continuare.

Marsul de protest este unul autorizat si este manifestarea dreptului nostru de a ne exprimaliber (Dreptul la libera exprimare – art. 30 si Dreptul la participarea la intruniri publice – art. 39din Constitutia Romaniei).

De aceea, Duminica 26 aprilie, ora 14:00, cu plecare din fata Casei de Cultura, ne vom deplasapana in fata primariei si apoi pana-n parcarea SC Kronospan Sebes SA, pentru a le transmite dinnou un mesaj clar, atat autoritatilor locale cat si poluatorului, ca oamenii au DREPTUL si VOINTA necesara pentru a-si recastiga aerul curat.

Comunicat de presa,

Echipa campaniei ”Opriti poluarea in Sebes”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *