Un supliment alimentar utilizat frecvent creste durata de viata cu 8 ani

Un supliment alimentar utilizat frecvent creste durata de viata cu 8 ani
Un supliment alimentar utilizat frecvent creste durata de viata cu 8 ani

Un supliment alimentar, obtinut din carapace de crab, ar putea fi fi secretul unei vieti indelungate. Testele facute pe soareci au demonstrat ca glucozamina mareste speranta de viata chiar si cu 8 ani.

Cobaii care au consumat glucozamina au trait cu 10% mai mult, iar asta inseamna, in cazul oamenilor, echivalentul a 8 ani in plus, spun cercetatorii. Acest supliment alimentar este deseori recomandat pentru dureri articulare si artrita.

Medicul Michael Ristow, de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich, cauta de mult timp un tratament care sa asigure oamenilor o viata indelungata si sanatoasa.

Banuind efectele benefice ale glucozaminei, el a dat aceasta substanta unor viermi, iar acestia au trait cu 5% mai mult.
Apoi, a extins tratamentul pe niste cobai, care au primit acest supliment pe langa dieta lor obisnuita. Soarecii au trait cu 10% mai mult ca altii dintr-un grup care nu a primit glucozamina.

Suplimentul alimentar, disponibil sub forma de pudra sau capsule, are efect si in tratarea diabetului. Cercetatorii cred ca glucozamina schimba metabolismul si astfel mareste durata de viata.

Doua studii realizate pe voluntari umani sugereaza ca oamenii care iau glucozamina traiesc mai mult, dar Ristow precizeaza ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a se demonstra eficienta acestui supliment.

El recomanda pacientilor acest produs, care nu are efecte secundare, dar nu mai mult de 3-5 grame zilnic (echivalentul unei lingurite de pudra).

Diabeticii sau persoanele alergice la produse din peste trebuie sa discute cu medicul inainte de a lua suplimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *