Sibiul va avea o „Calea verde spre o dezvoltare durabila” din bani norvegieni

Sibiul va avea o „cale verde” din bani norvegieni
Sibiul va avea o „cale verde” din bani norvegieni

Municipiul Sibiu va primi 840 600 de euro nerambursabili pentru dezvoltarea proiectului „Calea verde spre o dezvoltare durabila”. Banii sunt alocati prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 – EAA Grants Islanda, Lichtenstein, Norvegia.

Concret, o parte din bani vor fi folositi in Sibiu pentru instalarea pe sub pamant a unor tubulaturi, in lungime totala de 10 kilometri, ce vor include cablurile electrice si de telecomunicatii existente acum pe stalpi. Astfel, zonele pe care va fi dezvoltat acest proiect pilot sunt bulevardul Victoriei (1.606 m), bulevardul Vasile Milea (1.756 m), bulevardul Corneliu Coposu (1.044 m), Soseaua Alba Iulia (2.586 m) si Calea Dumbravii (3.027 m).

In plus, banii vor mai fi folositi pentru elaborarea de strategii locale si planuri de actiune pentru adaptare la schimbarile climatice.

Suma de 840 600 de euro, ce ii revine Sibiului, face parte dintr-un grant mult mai larg, cu o valoare totala de 5,3 milioane de euro, bani de care vor beneficia si judetele Mures si Brasov, in urma unui Acord semnat intre Municipiul Sibiu, Agentia pentru Protectia Mediului Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu – Facultatea de Inginerie, Municipiul Targu Mures, Municipiul Brasov, Administratia Nationala de Meteorologie Bucuresti si Asociatia Norvegiana a Autoritatilor Locale si Regionale KS Norvegia. In prezent, acest proiect asteapta semnarea contractului de finantare de catre Ministerul Mediului.

Ambasadorul Norvegiei s-a intalnit cu primarul Sibiului

Aflata intr-o vizita oficiala in Sibiu, cu ocazia inaugurarii proiectului in valoare de 3,5 milioane de euro de care beneficiaza Complexul National Muzeal ASTRA, ambasadorul Regatului Norvegiei,Tove Bruvik WESTBERG, a avut o intalnire si cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

„Am avut o intalnire foarte buna, am discutat despre teme care sunt de intres comun, despre economia sibiana si turismul in Sibiu, dar desigur despre lucruri importante pentru amandoi, dupa cum stiti, Sibiul beneficiaza de mai multi ani de diferite programe finantate din Norvegia, iar acum, in viitorul apropiat, municipiul Sibiu beneficiaza de un grant norvegian pentru a realiza lucrari de infrastructura importante,” a declarat Iohannis la finalul intalnirii.

In vizita la Primaria Sibiu, Tove Bruvik WESTBERG a mai fost insotita de Hilde Berit Eide, consilier EEA & Norway Grants si de Diana Secarea, asistent in cadrul aceluiasi organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *