Temperaturile din ce in ce mai ridicate din timpul verii cresc riscul pentru boli respiratorii

Temperaturile din ce in ce mai ridicate din timpul verii, amplificate de incalzirea globala, cresc numarul spitalizarilor pentru probleme respiratorii, potrivit unei analize a cercetatorilor italieni de la Autoritatea Locala de Sanatate din Roma, informeaza presa britanica de specialitate.
boli respiratorii
Proiectul a evaluat efectele temperaturilor mari asupra numarului spitalizarilor si a concluzionat ca pentru fiecare crestere a temperaturii de un grad, numarul spitalizarilor legate de probleme respiratorii creste cu 4%.

Analiza cercetatorilor italieni a evaluat situatia spitalizarilor din 12 orase europene, pe baza datelor stranse de centrul “Assessment and Prevention of Acute Health Effects of Weather Conditions in Europe” (PHEWE), dupa o colaborare de trei ani cu epidemiologi, meteorologi si experti in sanatate publica, care au cercetat efectele pe termen scurt ale vremii in Europa.

“Proiectul reprezinta prima incercare de a evalua efectul temperaturii asupra incidentei unor boli folosind o metodologie standardizata intr-un centru european”, a explicat Paola Michelozzi, sef al departamentului de epidemiologie al Autoritatii Locale de Sanatate din Roma.

Interesant este faptul ca, in timp ce numarul deceselor provocate de boli cardiovasculare este in crestere, numarul internarilor a scazut. Cercetatorii sustin ca izbucnirea neasteptata a afectiunilor cardiovasculare provoaca decese subite, inainte ca tratamentul medical sa fie posibil.

Diferenta intre numarul internarilor si rata mortalitatii ar putea fi legata si de diferente ale mecanismelor psihopatologice, potrivit dr. Michelozzi.

Decesele provocate de accidente cardiovasculare in timpul zilelor toride se intampla la persoane a caror sanatate este compomisa.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente