Proprietarii pe ale caror terenuri vor fi infiintate perdele forestiere vor primi 830lei/ha

Proprietarii care detin terenuri in zonele ce urmeaza sa intre in programul de acoperire cu perdele forestiere vor primi drept compensatie 830 lei/hectar in 2009, sustine directorul departamentului de administrare a padurilor din cadrul MAPDR, Dan Achim.
perdele forestiere
Achim a explicat ca suma acordata potrivit metodologiei de acordare a compensatiei pentru pierderea de venit corespunzatoarea suprafetelor ocupate cu perdele forestiere a fost majorata cu 90 lei fata de cat era estimat la sfarsitul anului 2008, ca urmare a cresterii pretului mediu al masei lemnoase.

Directorul Directiei pentru Dezvoltare Forestiera din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MADR), Ciprian Pahon, declara in luna noiembrie 2008 ca este avuta in vedere o suprafata de 22.000 de hectare ce urmeaza sa fie acoperita cu perdele forestiere. Infiintarea perdelelor va incepe odata cu obtinerea acordului tuturor proprietarilor ce detin terenuri acolo unde urmeaza a fi amplasate acestea.

De asemenea, Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva a anuntat recent ca planul de regenerare a padurilor in 2009 vizeaza o suprafata de 17.666 de hectare de padure, din care 10.559 se vor realiza prin impaduriri, iar 7107 prin regenerari naturale, pentru care se vor investi circa 144 milioane lei

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), in luna mai a anului 2008, suprafata fondului forestier a inregistrat o crestere cu 0,9%, la 31 decembrie 2007 comparativ cu aceeasi data a anului 2006, iar volumul de masa lemnoasa recoltata a crescut cu 9,9 % in intervalul mentionat.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente