Copacii absorb o cincime din emisiile de carbon produse de om

0
564

Copacii sunt responsabili pentru absorbtia unei cincimi din emisiile de dioxid de carbon produse de om, a dezvaluit un studiu care aduce noi dovezi impotriva despaduririlor excesive.
despaduriri excesive
Studiile vechi au pus accentul pe padurile tropicale din America de Sud si Asia, dar noi experimente au inclus si padurile tropicale din Africa, descoperind ca acestea absorb mai bine de 4,8 miliarde de tone de dioxid de carbon in fiecare an. Studiul a mai aratat ca in prezent copacii absorb o cantitate semnificativa de poluare de la fabrici si masini, dar daca emisiile de carbon vor continua sa creasca, padurile vor disparea, cauzand un efect de „feed-back” care va accelera schimbarea climatului.

Cercetarea padurilor tropicale africane, care a durat 40 de ani, a aratat ca cel putin in ultimii zeci de ani, fiecare hectar de padure a absorbit cu 0,6 tone CO2/hectar mai mult in fiecare an. Dr. Simon Lewis, de la Universitatea din Leeds, autor al studiului a declarat: „Padurile tropicale absorb 18% din dioxidul de carbon emis in atmosfera de combustibilii fosili, reducand considerabil rata de schimbare a vremii”.

Se estimeaza ca activitatea umana produce 32 de miliarde de tone de CO2 in fiecare an, dar doar 15 miliarde raman in atmosfera pentru a influenta clima. Noul studiu arata cu exactitate unde „dispar” restul de 17 miliarde de tone din fiecare an.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.