Prin programul „Rabla” s-au cumparat doar 42 de tractoare in doua luni

0
596

Prin programul „Rabla pentru tractoare”, demarat in martie, s-au casat doar 42 de unitati, tot atatea fiind cumparate pe baza primelor acordate de stat, potrivit datelor Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM). rabla pentru tractoare

Valoarea primei de casare este de pana la 17.000 de lei, fara ca aceasta sa depaseasca 50% din pretul de achizitie al vehiculului in cazul persoanelor fizice si 40% in cel al persoanelor juridice, diferenta fiind asigurata de catre proprietar din surse financiare proprii, inclusiv credite bancare.

„Rabla pentru tractoare”, aflat la prima editie, a inceput pe 19 martie, iar la program au aderat 20 producatori si distribuitori de profil.

Pentru primele de casare aferente acestui program, Guvernul a alocat o suta de milioane de lei.

Piata interna, in cadere libera

Din cauza crizei, producatorii agricoli nu mai au bani pentru investitii in utilaje, motiv pentru care piata interna de profil a scazut, in ultimul an, cu peste 50%. „Speram ca din al doilea semestru sa avem, totusi, parte de o usoara revenire, dupa ce anu trecut am scazut cu peste 50%”, spune Andrei Mihailov, directorul de marketing al producatorului Myo-o (n.red. – fosta fabrica Semanatoarea din Bucuresti).

Totodata, Mihailov afirma ca Myo-o si-a intrerurpt de peste un an de zile toate contractele de export, uzina Semanatoarea fiind renumita pentru comertul de tractoare in tari precum Turcia, Cehia, Spania sau chiar Canada.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.