Sanctiuni dure pentru incendiatorii de vegetatie uscata

Sanctiuni dure pentru incendiatorii de vegeta?ie uscat?
Sanctiuni dure pentru incendiatorii de vegetatie uscata
Sanctiuni dure pentru incendiatorii de vegetatie uscata

Astazi, 21 martie, pompierii, impreuna cu Garda de Mediu si cu reprezentantii APIA, vor face un plan operativ de sanctionare dura

Prefectul judetului Mehedinti, Ion Mitu, s-a aratat ingrijorat de numarul mare al incendiilor de vegetatie uscata, inregistrat in ultimele zile in judetul Mehedinti. Incendiile de la sfarsitul saptamanii nu au ars numai vegetatia uscata de pe terenurile agricole, ci au afectat si gospodariile oamenilor, iar doua persoane si-au pierdut viata din cauza focului scapat de sub control.

Piromanii isi vad de treaba in continuare

Apelul public al prefectului a ramas fara ecou de vreme ce, in urmatoarele 24 de ore, in judet, pompierii de la ISU Mehedinti au inregistrat peste 15 incendii de vegetatie uscata. Purtatorul de cuvant al ISU Mehedinti, plutonierul Ramona Nistor, ne-a comunicat ca se vor face echipe complexe de control, care vor merge in inspectii si vor aplica cele mai dure sanctiuni. “Inspectorii nostri de la prevenire, impreuna cu cei de la Garda de Mediu si cu reprezentantii APIA, vor forma echipe de control. Noi putem da amenzi pana la maxim 2.500 de lei, insa cei de la Garda de Mediu pot amenda persoanele fizice cu pana la 6.000 de lei, iar persoanele juridice – cu pana la 60.000 de lei”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Mehedinti, plutonierul Ramona Nistor.

Amenzi usturatoare de la ISU si GM

Pe data de 19 martie, dupa avertismentul public al prefectului Ion Mitu, s-au inregistrat peste 15 incendii de vegetatie uscata. Va prezentam doua dintre acestea, in date si cifre. In data de 19.03.2012, la ora 10.24, Detasamentul de Pompieri Drobeta a intervenit cu 13 subofiteri si un autocamion de interventie in localitatea Magheru, comuna Breznita de Ocol, pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, cu pericol de propagare la casele, culturile de vita-de-vie si padurea de foioase din apropiere. Au ars circa 80 ha vegetatie uscata si maracinis. Un alt incendiu, la care Detasamentul de Pompieri Drobeta a intervenit cu 13 subofiteri si un autocamion de interventie, a avut loc in satul Mijarca, comuna Prunisor. Au ars circa 20 ha litiera. Cauza probabila a izbucnirii incendiului a fost folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Noua incendii in 24 de ore in Dolj

In ultimele 24 de ore, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dolj a intervenit la localizarea si stingerea a noua incendii de vegetatie uscata pe urmatoarele zone: Craiova, Bailesti, Radovan, Melinesti, Almaj, Isalnita si Malu Mare.
Cauzele acestor incendii au fost folosirea intentionata a sursei de aprindere si tigara aruncata la intamplare, iar suprafata incendiata a fost de aproximativ 50 ha vegetatie uscata. Reprezentantii ISU Dolj ii sfatuiesc pe toti primarii din judet despre cum sa asigure protectia localitatilor pe care le conduc. “Toti primarii din Dolj trebuie sa asigure protectia impotriva focului a localitatilor prin supravegherea permanenta a respectarii de catre cetateni a regulilor si masurilor de aparare impotriva incendiilor”, se arata intr-un comunicat al ISU Dolj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *