SEAT a obtinut premiul „ECOBEST 2008” la Istanbul

  0
  629

  noul-seat-ibiza-protagonis.jpgACORDAT DE AUTOBEST PENTRU NOUL IBIZA ECOMOTIVE

  Pregatit pentru lansarea pe piata din Spania, noul SEAT Ibiza ECOMOTIVE a obtinut premiul „ECOBEST 2008” oferit de catre organizatia Autobest in orasul istoric Istanbul, care recompenseaza cele mai ecologice modele de pe pietele in curs de dezvoltare.

  La cea de-a VIII-a editie a decernarii premiilor Autobest au fost prezente peste 150 de persoane, inclusiv jurnalisti din 15 state, care au alcatuit juriul Autobest, personalitati din domeniul automobilistic international, directori din sectorul local al productiei de automobile si membri ai presei de specialitate.

  Fernando Salvador, directorul de comunicare responsabil cu partea de produs al companiei SEAT, a obtinut premiul ECOBEST, care a fost inclus pentru prima data in categoria distinctiilor acordate anual de Autobest. Acesta a declarat: „Este un premiu foarte important pentru SEAT. Ibiza este cel mai important model din gama noastra, iar noua versiune ECOMOTIVE exprima clar strategia noastra in domeniul productiei de automobile cu un nivel ecologic cat mai ridicat. Prezentam cu mandrie deosebita acest premiu si dorim sa adresam multumirile noastre membrilor Autobest pentru recunoasterea contributiei aduse de SEAT la lansarea pe piata a modelelor ecologice.”

  Noul SEAT Ibiza ECOMOTIVE a fost desemnat castigator in competitia cu modelele rivale, precum Ford Fiesta Econetic sau Toyota iQ, obtinand un punctaj ridicat la majoritatea criteriilor de selectie, precum pretul, reteua de service, distributia pieselor de schimb, versatilitatea, designul si tehnologia.

  Cu emisii de CO2 de numai 98 g/km si un consum de carburant de 3.7 l/100 km, Ibiza ECOMOTIVE este cel mai performant model din acest segment la capitolul rezultatelor ecologice, precum si al fiabilitatii, fiind de asemenea cel mai ecologic model realizat de producatorul spaniol

  Gama ECOMOTIVE, orientata catre performante ecologice remarcabile

  Prin gama de modele ECOMOTIVE, producatorul spaniol s-a concentrat in special asupra performantelor in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator. Modelele actuale produse de SEAT in gama ECOMOTIVE sunt noul Ibiza, cu emisii de CO2 de numai 98 g/km, Leon, cu numai 119 g/km, si Alhambra, care, cu emisii de doar 159 g/km, este cel mai ecologic model din clasa din care face parte.

  Fara indoiala insa ca cel mai bun exemplu este noul Ibiza ECOMOTIVE. Echipat cu un propulsor TDI de 1.4 litri dezvoltand 80 CP, dotat cu filtru de particule diesel (DPF), este cel mai ecologic model din clasa sa. Imbunatatirile realizate la aerodinamica acestui model, cu o noua grila frontala, un design diferit si un nou spoiler spate, un software pentru sistemul electronic de control al motorului si reducerea greutatii reprezinta numai cateva dintre masurile adoptate in scopul reducerii consumului de carburant si a emisiilor comparativ cu modelul precedent.

  Disponibil atat in versiunea cu cinci usi, cat si in cea cu trei usi denumita SC, noul Ibiza ECOMOTIVE reprezinta o optiune foarte buna pentru cumparatori. Clientii vor conduce un model cu un consum vizibil redus de carburant, care va asigura o mai buna protectie a mediului inconjurator.

  Si Leon ECOMOTIVE se poate lauda ca este unul dintre cele mai ecologice modele din clasa sa. Motorul TDI de 1.9 litri de 105 CP genereaza emisii de CO2 de 119 g/km, cu 16 g/km mai putin decat versiunea de baza. Mai mult decat atat, Leon ECOMOTIVE asigura si un consum foarte redus de carburant de 4.5 l/100 km. Imbunatatirile aduse sistemului electronic de control al motorului, rapoartele de transmisie, reducerea greutatii si a pneurilor au permis producerea unui model sport care respecta standardele ecologice.

  Ultima versiune produsa de gama SEAT ECOMOTIVE este Alhambra. Versiunea sa ecologica este echipata cu propulsorul TDI de 2.0 care dezvolta 140 CP si genereaza emisii de 159 g/km CO2, reusind performanta de a fi primul model din aceasta clasa care coboara sub limita de 160 g/km. Consumul mediu atins de modelul Alhambra ECOMOTIVE este de numai 6 litri la 100 km.

  O dovada foarte buna a caracterului sportiv, pe care producatorul doreste sa il imprime tuturor modelelor sale, este adaugarea suspensiilor sport in lista de dotari pentru modelul Alhambra ECOMOTIVE, astfel incat monovolumul realizat de producatorul spaniol atinge un nivel redus de emisii si consum de carburant, imbinand perfect sportivitatea cu eficienta.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.