Semnați pentru a fi reprezentați! Problemele de mediu nu trebuie să iasă de pe agenda Parlamentului

Acea parte a societății civile interesată și implicată în protecția mediului din România a avut cu adevărat reprezentare în Parlament în ultimii patru ani. Există însă riscul ca, în viitorul legislativ, această parte a societății să nu mai fie reprezentată. Oamenii de mediu au dispărut, în mod regretabil, de pe listele partidelor. 

Unul dintre parlamentarii care în ultimii ani a luptat activ și eficient pentru protejarea mediului are nevoie de sprijinul nostru pentru a continua să facă ceea ce face mai bine. Cornel Zainea are nevoie de încă 500 de semnături, pentru a candida independent în județul Ilfov și a reprezenta în continuare cetățenii preocupați de un mediu mai curat, mai sănătos. Dacă aveți buletin de Ilfov, mai puteți semna online până la ora 19:00 sau fizic până la orele 14 (în Chiajna pe aleea spre Auchan îl veți întâlni chiar pe candidat, n.r.), pentru a-i susține candidatura. 

Această candidatură este în primul rând un manifest, un semnal că e momentul să votăm oameni în care să credem, nu partide, un mesaj de schimbare a modului de a face politică. Eu sunt convins că este posibil să câștigăm un mandat, că oamenii sunt suverani și ei trebuie să decidă pe cine trimit în Parlament, nu jocurile politice – Cornel Zainea, candidat independent la Camera Deputaților în județul Ilfov

În calitate de deputat USR în legislatura 2016-2020, Cornel Zainea s-a implicat prin interpelări, declarații politice, dezbateri și conferințe, în problema poluării cauzate de groapa de gunoi de la Chiajna, solicitând închiderea acesteia. În acest sens, deputatul a atacat în instanță autorizația integrată de mediu a gropii de gunoi Chiajna pe care ANPM a reînnoit-o în februarie 2018. De asemenea, a solicitat închiderea unui alte bombe ecologice, respectiv groapa de gunoi de la Glina. Zainea a mers pe firul tuturor sesizărilor privind poluarea produsă de depozitările, legale sau ilegale, de gunoi din Ilfov (Vidra, Corbeanca, Mogoșoaia, Popești-Leordeni, Căiulați-Moara Vlăsiei). Lupta parlamentarului nu s-a limitat la problemele de mediu din județul care l-a mandatat. S-a implicat și în cazul gropilor de gunoi de la Mestecăniș (Suceava), Polovragi (Gorj). În paralel, a militat pentru colectarea separată a deșeurilor de către primăriile din Ilfov și București, programe de gestionare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE)

Zainea este inițiator al Legii privind distanţa minimă între depozitele de deşeuri şi locuinţe. Legea propune creşterea la 5.000 de metri a distanţei între gropile de gunoi şi aşezările umane, pentru eliminarea riscurilor de sănătate și de mediu cauzate de proximitatea depozitelor de deșeuri şi pentru a asigura buna funcționare a depozitelor ecologice viitoare.

Activitatea sa a vizat, în egală măsură, cazurile de poluare a apelor și cazurile de poluare a aerului. A solicitat realizarea de către Institutul Național de Sănătate Publică a unui studiu cu privire la impactul incineratoarelor de deșeuri asupra populației. Cornel Zainea este inițiator și al Legii privind taxarea operatorilor economici utilizatori de instalații de incinerare. Tot în domeniul poluării aerului, deputatul a solicitat monitorizarea indicilor de calitate a aerului și transmiterea informațiilor referitoare la calitatea aerului din România pe site-ul European Quality Index.

Mai multe detalii despre activitatea din legislatura 2016-2020 aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *