Sfecla rosie intareste imunitatea si scade tensiunea

Sfecla rosie izvor de vitamine si minerale
Sfecla rosie intareste imunitatea si scade tensiunea

Sfecla rosie, cunoscuta ca aliment si medicament din timpuri stravechi, are in compozitia sa multe substante nutritive, benefice pentru sanatate, printre acestea numarandu-se vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide si antioxidanti.

In scop terapeutic, de la sfecla rosie se folosesc atat frunzele, cat si radacina. Frunzele de sfecla rosie sunt folosite pentru tratarea ranilor si a plagilor, dar, in diferite zone ale tarii, frunzele sunt folosite la prepararea ciorbei, mai ales primavara, cand sunt fragede.

Asimilarea fierului din compozitia sfeclei rosii este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. In radacina se afla cupru, a carui lipsa din organism provoaca incaruntirea precoce a parului, dereglari in activitatea pancreasului, ingreuneaza procesul de consolidare a fracturilor.

Zincul, de asemenea prezent in compozitia sfeclei rosii, ajuta ca organele de reproducere sa functioneze normal si previne aparitia cosurilor si a furunculozei, caderea parului si asigura sanatatea unghiilor. Lipsa zincului din organism afecteaza, mai ales, vederea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *