Anumite activitati zilnice sporesc nevoia organismului de energie. Deseori, aceasta nevoie o compensam gresit prin consumul de hidrocarbonati, prin alimentatia cu paste sau dulciuri. Astfel de alimente cresc la inceput glicemia, dar dupa intrarea in activitate a insulinei, glicemia scade sub valorile initiale. Solutia ideala o ofera consumul de alge, si dintre acestea in special acelea de spirulina.
Chiar daca ocupa unul dintre ultimele locuri pe lista preferintelor alimentare dupa criteriul gustului, spirulina se numara totusi printre cele mai sanatoase alimente. Potrivit cercetarilor din domeniul nutritiei, planta inmagazineaza 65% proteine si toate cele opt tipuri de aminoacizi.
Activitatea musculara nu se poate inchipui fara proteine, in sistemul imunitar joaca rolul principal. Toate enzimele sistemului digestiv sunt constituite din proteine ca si toate enzimele care dirijeaza metabolismul.Consumul a 10-15 grame zilnic din proteinele spirulinei devine satisfacator pentru organism, putand inlocui in cea mai mare proportie proteinele animale.
De asemenea, este o sursa remarcabila de clorofila, saruri, fitonutrienti, enzime, si desigur, de vitaminele A, B1, B2, B6, K si E. Fierul continut in spirulina se absoarbe foarte bine in organism, ceea ce o face benefica pentru ane-mici. Putini sunt cei care stiu ca planta ofera mai mult calciu chiar si decat laptele de vaca, si este mai usor de asimilat in organism.
Spirulina compenseaza carentele, ajuta organismul sa-si recapete vitalitatea, accelereaza inmultirea celulelor din maduva osoasa si creste imunitatea organismului.