Sulina si Sfantu Gheorghe in vizorul unui proiect de modernizare costiera

  0
  686
  Sulina este punct de atracţie turistică
  Sulina este punct de atractie turistica

  Cele doua localitati sunt incluse in proiectul romano-olandez WeBSeaCo, care are in vedere reabilitarea oraselor de coasta neglijate. Zilele trecute a fost sarbatorita castigarea premiului de aur QualityCoast de catre Delta Dunarii, un pas important in implementarea proiectului.

  Proiectul a fost demarat in primavara anului trecut cand a fost inaintata autoritatilor judetene propunerea de proiect WeBSeaCo (Western Black Sea Cooperation) 2010-2016, proiect care vizeaza dezvoltarea oraselor de pe coasta Marii Negre, intr-un parteneriat largit: Romania, Bulgaria, Turcia si Georgia. Obiectivele proiectului constau in imbunatatirea calitatii apei din zona de coasta, reabilitarea oraselor de coasta neglijate, cu valori intrinseci culturale si istorice si consolidarea managementului plajelor turistice.

  Comunitatile din Romania beneficiare ale proiectului sunt Sulina, Sfantu Gheorghe si Mangalia. Localitatile Sulina si Sfantu Gheorghe au depus aplicatiile pentru obtinerea certificarii de QualityCoast Award si, in urma evaluarii, au primit certificarea in primavara acestui an. Aceasta certificare este foarte importanta in economia proiectului, intrucat justifica necesitatea investitiilor durabile in aceste zone cu potential turistic.

  Pentru Sulina se are in vedere restaurarea cladirilor vechi de importanta istorica si redarea aspectului de secol XIX, reabilitarea infrastructurii in zonele turistice, utilizarea tehnologiei regenerabile, iar pentru Sfantu Gheorghe – intarirea protectiei localitatii prin refacerea digului, racordarea zonei de plaja la canalizare si la reteaua de energie electrica, refacerea infrastructurii rutiere.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.