43 de milioane de hectare sunt cultivate ecologic in intreaga lume

PNDR Masura 11 – Agricultura ecologica 2014-2020

Aceasta fisa este in stadiul de DRAFT si nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. In urma aprobarii de catre Comisia Europeana (COM) a PNDR 2014-2020, acest material va suferi modificarile de rigoare. Descriere generala si obiective principale Agricultura ecologica asigura protectia biodiversitati, reducerea poluarii, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, asigurarea unor conditii de bunastare a…

Citește mai departe

Mesajul doamnei Adriana Doina PANĂ, Ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, cu ocazia Zilei Dunarii 29 iunie 2014

Dunarea reprezinta coloana vertebrala a unei bune parti din Europa. Aceasta afirmatie este valabila nu numai la nivel simbolic. Inca de la inceputurile civilizatiei umane in acest areal geografic, malurile Dunarii au reprezentat un spatiu de locuire privilegiat. Dunarea a separat si a pus in contact, in egala masura, regate si imperii, culturi si civilizatii…

Citește mai departe
LIFE+ Cerere de propuneri 2014

Comisia Europeana a lansat campania de selectie a propunerilor de proiecte LIFE+ pentru anul 2013

In data de 19 februarie 2013, Comisia Europeana a publicat programul  sesiunii de depunere de proiecte LIFE+ 2013.    Programul LIFE+ este instrumentul financiar al Uniunii Europene pentru mediu. Obiectivul sau general vizeaza implementarea, actualizarea si dezvoltarea politicii si a legislatiei de mediu ale UE prin co-finantarea proiectelor care adauga valoare spatiului european. Propunerile trebuie sa…

Citește mai departe
Liber la defri??rile p?durilor din România

Programul de guvernare 2013-2016: Ape si paduri

Politicile in domeniul apelor si padurilor vor urmari gestionarea durabila si eficienta a resurselor naturale in scopul cresterii beneficiilor economice ale populatiei, fara periclitarea dreptului constitutional la un mediu sanatos, asigurarea unui management durabil al apelor, inclusiv prevenirea riscului si diminuarea efectelor calamitatilor naturale pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor si asigurarea unui management…

Citește mai departe

LIFE+ Cerere de propuneri 2012

Obiectivele programului Aceasta comunicare are in vedere urmatoarele teme: 1. LIFE+ Natura si biodiversitate Obiectiv principal: Protectia, conservarea, reabilitarea, monitorizarea si facilitarea functionarii sistemelor naturale, a habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu scopul de a opri pierderea biodiversitatii, inclusiv a diversitatii resurselor genetice, in cadrul UE. 2. LIFE+ Politica de mediu si guvernanta…

Citește mai departe

    Sulina si Sfantu Gheorghe in vizorul unui proiect de modernizare costiera

    Cele doua localitati sunt incluse in proiectul romano-olandez WeBSeaCo, care are in vedere reabilitarea oraselor de coasta neglijate. Zilele trecute a fost sarbatorita castigarea premiului de aur QualityCoast de catre Delta Dunarii, un pas important in implementarea proiectului. Proiectul a fost demarat in primavara anului trecut cand a fost inaintata autoritatilor judetene propunerea de proiect…

    Citește mai departe

    Strategia UE privind Dunarea, criticata de WWF

    Intensificarea navigatiei pe Dunare, o componenta importanta a Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, lansate astazi de Comisia Europeana a starnit criticile organizatiei de mediu WWF, care sustine ca intensificarea navigatiei va afecta considerabil fluviul. Strategia vizeaza dezvoltarea imensului potential economic si imbunatatirea conditiilor de mediu ale regiunii. „In cursul perioadei de consultare, statele din…

    Citește mai departe

    Sisteme „verzi” de incalzire, pe banii statului

    Programul de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului este sustinut de Administratia Fondului pentru Mediu. Suma alocata programului provine din taxa pe poluare pentru autovehicule, conform OUG 50/21.04.2008 privind instituirea…

    Citește mai departe

    Apa de la fantanile din Severin nu este potabila

    Directia de Sanatate Publica Mehedinti a instiintat autoritatile locale cu privire la rezultatele analizelor de laborator pentru probele de apa recoltate la inceputul acestui an de la cele 11 fantani existente pe raza orasului. Cinci dintre fantani nu indeplinesc valorile normale pentru parametrii legali, astfel incat apa sa poata fi folosita de catre populatie. „Autoritatile…

    Citește mai departe

    Romanii si maghiarii curata apele Muresului

    Statia de epurare a apelor din orasul aradean Pecica va fi reabilitata in urmatoarele 16 luni Autoritatile aradene si cele din Nagylak (Ungaria) deruleaza un proiect comun pentru imbunatatirea calitatii apei raului de la frontiera romano-maghiara. Sistemul ineficient de epurare a apelor reziduale din Pecica constituie unul dintre factorii majori de poluare a fluviului care…

    Citește mai departe