Aradenii vor avea apa de calitate, dar si un nivel de poluare mai redus

  0
  274

  Statia de epurare din municipiu a fost reabilitata pentru a oferi conditii mai bune. Vara viitoare, turistii, dar si localnicii, vor putea folosi apa Muresului pentru diferite activitati recreative, cum ar fi pescuitul. Aradenii vor avea apa de calitate si cu un nivel de poluare mai redus.

  Cel putin asa au spus autoritatile locale in cadrul inaugurarii de astazi a statiei de epurare. De asemenea, cei care locuiesc in localitatiile apropiate Aradului vor putea sa beneficieze de canalizare. „Aradenii vor putea avea parte de un mediu mai curat, fapt care va creste potentialul turistic si de sport”, a spus Bruno Biringer, purtator de cuvant al Companiei de Apa Arad.

  Lucrarile de reabilitare a statiei s-au intins pe o perioada de zece ani si au costat 13 milioane de euro. „Reabilitarea acestei statii duce la imbunatatirea calitatii apei raului Mures conform ultimelor standarde europene. Apa va putea fi folosita pentru activitati recreative si sportive, pentru pescariile situate in aval de Statia de Epurare. De asemenea, va fi un mediu mai putin poluat pentru ecosistemul raului Mures. Statia de Epurare va permite ca si cei din zonele rezidentiale si industriale sa poata beneficia de canalizare”, a explicat Gheorghe Banatean, directorul Companiei de Apa.

  La inaugurarea statiei au participat sute de persoane, printre care oficialitatile locale, dar si Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a studiat cu atentie investitiile facute. Cei de la Compania de Apa mai spun ca namolul rezultat in urma epurarii apei va putea fi folosit ca ingrasamant in agricultura. Aradul are in prezent o polulatie de aproximativ 190.000 de locuitori.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.