Sta?ia de epurare de la Salva, în func?iune din 2015, va deservi peste 20.000 de locuitori

Statia de epurare de la Salva, in functiune din 2015, va deservi peste 20.000 de locuitori

Statia de epurare a apelor uzate de la Salva va fi data in functiune in 2015, a anuntat, in cadrul unei vizite de lucru, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan. Potrivit acestuia, investitia de la Salva, realizata in cadrul proiectului ”Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bistrita-Nasaud”, va deservi…

Citește mai departe

Au fost identificate 17 substante chimice care cresc riscul de cancer mamar

Evitarea solventilor si a gazelor de esapament emanate in atmosfera fac parte din recomandarile facute de oamenii de stiinta americani pentru a reduce expunerea la substantele chimice care ar putea creste riscul de cancer mamar, conform AFP. Raportul oamenilor de stiinta americani contine o lista cu 17 substante chimice care provoaca tumori mamare in cazul…

Citește mai departe

    Solutiile arhitectilor pentru dezvoltarea mediului rural

    Mediul rural din tara noastra este caracterizat, cu precadere, prin deficitul accentuat semnalat in ceea ce priveste infrastructura si utilitatile. Chiar daca actualmente in majoritatea regiunilor se observa elemente ce tin de autenticitatea satului romanesc, exista riscul ca, fara o implicare a autoritatilor, aceasta trasatura definitorie sa fie diluata de edificarea unor noi tipuri de…

    Citește mai departe

      Zgarie-marea, orasul plutitor al viitorului. Masinaria „verde” va avea propria sursa de energie si apa

      In conditiile unei populatii ce depaseste 7 miliarde de oameni pe Terra, a unei migratii continue catre orase si a unui risc crescut de inundatie din cauza cresterii nivelului marii, arhitectii isi indreapta atentia catre exploatarea apelor, scrie Antena3.ro. The Seascraper – o comunitate de locuinte, birouri si spatii recreationale – a fost creata de…

      Citește mai departe

      Deseurile umane ucid coralii

      Actiunile intreprinse de oameni ucid cu brutalitate coralii, care se afla deja pe lista speciilor pe cale de disparitie inca de acum cativa ani, informeaza AFP. Un studiu realizat de cercetatorii americani arata ca speciile de corali care traiesc in apele din sudul Floridei si din Bahamas si, in trecut, erau des intalnite in Caraibe,…

      Citește mai departe

      Targul de Mediu de la Istanbul

      In perioada 06-12 iunie 2011 s-a desfasurat la Istanbul, Turcia, a saptea editie a celui mai mare targ de mediu din Europa de Sud-Est si Asia, reunind cei mai importanti operatori econimici ce activeaza in domeniu si cele mai noi tehnologii de mediu. Potrivit directorului executiv adjunct al ARPM Pitesti, d-na  Sorina MARIN, „In cadrul…

      Citește mai departe

      Biocidele – Pesticide ecologice pentru combaterea parazitilor

      „Biocidele”  pentru combaterea organismelor nocive si a germenilor patogeni urmeaza sa fie mai sigure , inclusiv din punct de vedere ecologic datorita legislatiei UE, votata miercuri, 22 septembrie, de Parlamentul European. Noile produse biodestructive vor dispune de o autorizare mai simpla pentru introducerea pe piata europeana. Raportul elaborat de catre deputata europeana Christa Klass (PPE,…

      Citește mai departe

      Ionii negativi de oxigen pentru tratarea volumelor mari de aer si apa contra poluantilor.

      LUWATEC GmbH Luft und Wassertechnik – Air and water treatment technology ISTORIC COMPANIE LUWATEC GmbH TECHNOLOGIE pentru APA si AER – un istoric de peste 70 de ani. Prima companie a fost infiintata de Mr. Wilhelm Fischer in 1936. El a fost preocupat de problematica curatirii aerului (prin metoda ionizarii),in mod special la nivelul tehnologiei…

      Citește mai departe

      Anglia, chemata in instanta

      Guvernul englez este chemat la Curtea Europeana de Justitie pentru ca nu a oprit deversarea a mii de tone de apa bruta de canalizare in apele Tamisei. Comisia Europeana a decis inceperea urmaririi penale din cauza ca apa netratata pericliteaza sanatatea umana si mediului acvatic. Comisia sustine ca Anglia incalca o directiva din 1991 care…

      Citește mai departe

      Poliaminele – alternativa ecologica a hidrazinei si fosfatilor

      Tratarea anti-coroziune a apei in sistemele apa-abur-condens din majoritatea industriilor din Romania nu este tocmai ideala. Termocentrale, rafinarii, combinate chimice, fabrici de bere si multe alte obiective folosesc produse daunatoare mediului precum fosfatii la care se adauga hidrazina, un pericol real nu numai pentru natura, ci si pentru om. Coroziunea in sisteme cu cazane cu…

      Citește mai departe

      Dunarea si-a schimbat cursul pentru o zi

      Reprezentanti ai celor 19 tari din bazinul hidrografic al Dunarii s-au reunit la Crivina pentru a face ca fluviul sa curga simbolic prin albia Argesului. Dunarea, adusa in bidoane din celelalte tari de pe traseul ei, a curs, pentru o vreme, prin albia Argesului 19 specialisti in hidrologie si din domenii aferente, din tot atatea…

      Citește mai departe

      Cinci milioane de euro pentru apa muresenilor

      OMS Romania, subsidiara companiei austriece SW Umwelttechnik, a obtinut doua contracte privind tratarea apei in Sangeorgiu de Padure si Sancraiu de Mures. Valoarea celor doua contracte este de cinci milioane de euro, finantare asigurata din fonduri comunitare si guvernamentale. Contractele obtinute recent de subsidiara companiei austriece SW Umwelttechnik prevad constructia unor centrale de tratare a…

      Citește mai departe

      Spala-ti masina ecologic!

      Daca am incerca sa folosim mai putina apa si nu am parca pe gazon atunci cand facem un lucru banal cum este spalatul masinii, evitand otravirea vietatilor mici, am realiza de fiecare data, cu putin efort, o economie importanta si am trata mediul cu mai multa prietenie si demnitate. Masina familiei parcata pe aleea inclinata…

      Citește mai departe