Statia de epurare de la Salva, in functiune din 2015, va deservi peste 20.000 de locuitori

Statia de epurare de la Salva, in functiune din 2015, va deservi peste 20.000 de locuitori
Statia de epurare de la Salva, in functiune din 2015, va deservi peste 20.000 de locuitori

Statia de epurare a apelor uzate de la Salva va fi data in functiune in 2015, a anuntat, in cadrul unei vizite de lucru, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan. Potrivit acestuia, investitia de la Salva, realizata in cadrul proiectului ”Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bistrita-Nasaud”, va deservi peste 20.000 locuitori din Rebrisoara, Salva si Nasaud.

„Continuam sa lucram, sunt multe proiecte care se deruleaza in Bistrita-Nasaud. In momentul de fata, la Salva este o lucrare foarte importanta, statia de epurare din cadrul primei etape a Master Planului, Contractul de lucrari 2. Este o statie de apurare care va deservi aproximativ 20.000 locuitori, mai exact locuitorii din comuna Rebrisoara, orasul Nasaud si comuna Salva, intr-un proiect de viitor s-ar putea ca inclusiv comuna Rebra sa fie directionata in aceasta zona. Este o investitie de aproximativ 2,5 milioane euro. Stadiul fizic al lucrarilor este intre 75 si 80%. In momentul de fata se lucreaza la instalarea echipamentelor pentru tratarea apei si deshidratarea namolului.

Lucrarile sunt intarziate din cauza unor neclaritati care au fost la inceput, dar ma bucur ca am reusit sa urnim acest contract, unul din cele mai importante, in valoare de aproximativ 20 milioane euro, pentru ca mai are si alte statii de epurare. Sunt convins ca, in termen util, ele vor fi finalizate anul viitor si puse in functiune”, a precizat presedintele Moldovan.

Asocierea SC Hidrocanal SRL Bistrita – Von Roll BHU Umwelttechnik GmbH si-a adjudecat licitatia deschisa lansata de AQUABIS SA Bistrita-Nasaud pentru contractul “Statii de epurare apa uzata si colectoare de transfer pentru clusterele Bistrita, Beclean, Salva, Sangeorz-Bai”, valoarea contractului fiind de 73.511.468 lei (fara TVA).

In fapt, CL 2 cuprinde proiectarea si executia statiilor de epurare apa uzata si colectoare de transfer pentru clusterele Bistrita, Beclean, Salva, Sangeorz-Bai. O pondere de 27% din acest contract a fost subcontractata, firmele care vor executa parte din lucrari fiind SC CML.RO (6% din valoarea contractului), SC SOCOT SA (6%), SC DIMEX 2000 COMPANY SRL (6%) si SC ICPE SA (9,15%).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente