Apa constantenilor, dezinfectata cu ultraviolete

  0
  463

  Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta va folosi o noua metoda pentru dezinfectia apei, respectiv iradierea cu raze ultraviolete.

  Aplicarea acestei metode este sigura pentru dezinfectia apei pentru ca nu se folosesc adaosuri chimice si implicit nu afecteaza mediul inconjurator. In urma tratarii cu raze ultraviolete, proprietatile fizice si chimice ale apei nu se schimba, dar se reuseste eliminarea tuturor componentelor bacteriologice, motiv pentru care metoda este folosita cu succes in numeroase tari atit pentru tratarea apei potabile, cit si a celei uzate, dar si in industria alimentara si in cea farmaceutica. Regia Judeteana de Apa Constanta a incheiat un contract cu LIT Group din Rusia, care va asigura echipamentul necesar pentru demararea proiectului-pilot. Initial, aparatura va fi montata in cadrul unei statii de pompare-alimentare cu apa din orasul Constanta, asa cum ne-a spus Irina Oprea, purtatorul de cuvint al regiei.

  Delegatia rusa, condusa de Serghei Volkov, directorul general al LIT Group, a efectuat o vizita de lucru la cele mai importante obiective RAJA Constanta, in special la statiile de epurare si de pompare a apei potabile.

  Sursa: Cotidianul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.