Cinci milioane de euro pentru apa muresenilor

  0
  414

  OMS Romania, subsidiara companiei austriece SW Umwelttechnik, a obtinut doua contracte privind tratarea apei in Sangeorgiu de Padure si Sancraiu de Mures. Valoarea celor doua contracte este de cinci milioane de euro, finantare asigurata din fonduri comunitare si guvernamentale.
  statii de pompare
  Contractele obtinute recent de subsidiara companiei austriece SW Umwelttechnik prevad constructia unor centrale de tratare a apei si extinderea retelelor de canalizare, scrie Mediafax.

  Primul proiect, in valoare de 4,5 milioane de euro, consta in constructia unei centrale de purificare a apei potabile si a unei retele de distributie de 20 de kilometri, pentru localitatea Sangeorgiu de Padure.

  Acelasi proiect prevede si realizarea unei conducte pentru colectarea apelor uzate, pe o lungime de 20 de kilometri, ape care urmeaza sa fie tratate intr-o centrala biologica, construita tot de OMS Romania.

  Cel de-al doilea contract vizeaza localitatea Sancraiu de Mures si consta in extinderea retelei de canalizare cu inca 20 de kilometri, precum si inlocuirea statiilor de pompare.

  2010, termen de finalizare

  Cele doua contracte beneficiaza de finantare din fonduri de la Uniunea Europeana, la care se adauga cofinantarea nationala obligatorie.

  Potrivit reprezentantilor companiei, lucrarile pentru cele doua proiecte vor demara in acest an, avand termen de finalizare al doilea trimestru din anul 2010.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.