Franta aloca 730 de milioane de euro pentru decontaminarea Marii Mediterane

Agentia Franceza pentru Dezvoltare a informat ca va aloca 730 de milioane de euro initiativei “Orizont 2020” privind decontaminarea Marii Mediterane, unul dintre cele sase proiecte de cooperare aprobate duminica la Paris in cadrul summitului de lansare a Uniunii pentru Mediterana (UPM) – informeaza agentia spaniola de presa EFE.
Programele si proiectele de decontaminare vor insoti aplicarea de politici nationale si regionale “coerente” care sa permita abordarea cauzelor acestor contaminari si garantarea succesului “de durata” al initiativei “Orizont 2020”, potrivit unui comunicat al Agentiei. Mediteranei porneste de la recunoasterea faptului ca situatia mediului a suferit grave modificari in ultima vreme, potrivit declaratiei summitului. “Orizont 2020” vizeaza zonele de coasta si zonele protejate, in special in ceea ce priveste tratarea apei si a reziduurilor, in ideea ca acest lucru va fi benefic pentru conditiile de viata.
Agentia Franceza pentru Dezvoltare va lucra in cooperare cu institutii europene la aceasta initiativa, in special Banca Europeana de Investitii (BEI), care evalueaza costurile la aproximativ doua miliarde de euro. De la lansarea initiativei in 2006, Agentia a acordat deja 230 milioane pentru finantarea unor proiecte de decontaminare in Maroc, Tunisia si Egipt. Luna trecuta, presedintele francez a declarat ca “Uniunea pentru Mediterana” ar consolida relatiile dintre partenerii din jurul Mediteranei: 750 de milioane de oameni si 39 de guverne. Promovata de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, “Uniunea” ar putea fi o prioritate a Presedintiei UE detinuta momentan de Paris.

Sursa: Ziua

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente