Spala-ti masina ecologic!

0
513

Daca am incerca sa folosim mai putina apa si nu am parca pe gazon atunci cand facem un lucru banal cum este spalatul masinii, evitand otravirea vietatilor mici, am realiza de fiecare data, cu putin efort, o economie importanta si am trata mediul cu mai multa prietenie si demnitate.
spalarea masinii
Masina familiei parcata pe aleea inclinata de langa casa, galeata de plastic de pe gazon si furtunul care asteapta ca un sarpe lenes sa fie folosit. Este o imagine arhicunoscuta de-a lungul suburbiilor in lunile de primavara si vara. Din pacate, aceasta practica indelungata poate afecta mediul. Apa reziduala provenita din limpezirea masinilor aluneca de-a lungul aleilor si ajung in rauri, lacuri si fluvii, poluand rezervele locale de apa.
Daca alegeti sa va spalati masina acasa, exista produse biodegradabile pentru spalat care reduc volumul de chimicale eliberate in mediul ambiant, iar masina va fi la fel de curata ca si cand ati spala-o cu un detergent obisnuit. Asigurati-va ca detergentul folosit nu contine fosfati. O solutie de spalat facuta in casa poate contine trei sferturi de ceasca de detergent de rufe fara fosfati si o ceasca de detergent lichid de vase. Si chiar daca folositi detergent biodegradabil pentru a va spala masina, e de preferat sa nu folositi gazonul pentru asta, deoarece unele vietati ar putea bea aceasta apa reziduala.
Spalatoriile de masini reprezinta o solutie ideala pentru a va spala masina intr-un mod ecologic. Multora dintre ele li se impune tratarea apei inainte de a fi eliberate in mediul ambiant, iar sistemul lor mecanic de spalare monitorizeaza volumul si presiunea apei, reducand pierderile inutile. Multe dintre spalatoriile auto refolosesc apa folosita pentru limpezit. Aceasta practica duce la economisirea apei si interactioneaza prietenos cu mediul ambiant. Asociatia Internationala a spalatoriilor de masini ajuta aceste unitati comerciale sa se adapteze standardelor.
In SUA, scolile, bisericile si alte organizatii detin adesea spalatorii de masini pentru a-si mari fondurile pentru uniforme noi, excursii, computere sau pentru carti. Cand va propuneti sa va spalati masina, fiti siguri ca dispozitiile locale privind apa sunt respectate, pentru a preintampina deversarile de substante chimice in mediul ambiant. Anumite spalatorii lucreaza cu scoli si cu alte institutii pentru strangere de fonduri, dedicand acestora un procent din incasarile din ziua respectiva.
Curatarea fara apa este o solutie atunci cand masina nu este prea murdara. Detergentul se aplica cu ajutorul unui spray si apoi se foloseste un prosop din microfibre care retine mai multa murdarie decat unul de hartie. La final se limpezeste cu putina apa.

Sursa: Green Car

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.