Fereastra inteligenta

0
473

As putea spune ca fereastra „perfecta” este cea formata din 2 sau 3 coli de sticla, una din coli fiind imprimata cu oxid LowE , iar spatiul dintre ele este umplut cu un gaz inert (argon, kripton).
fereastra
Un pachet format din 2 coli este mai eficient, deoarece blocheaza transferul caldurii. Oxidul LowE mentine caldura in interiorul locuintei in timpul iernii, iar pe timp de vara mentine racoarea in interior si blocheaza caldura sa intre. O coala de sticla imprimata cu acest oxid are acelasi pret ca si o coala simpla. Alegand fereastra potrivita putem reduce drastic cheltuielile cu incalzirea locuintei. Studiile au aratat ca o astfel de ferestra reduce la jumatate cheltuielile pe care o casa cu ferestre standard le prezinta. Orientarea ferestrei, anumite elemente de umbrire (obloanele, rulourile exterioare) pot ajuta la reducerea cheluielilor, pierderea calduri intr-o locuinta fiind de 40% prin ferestre. S-a demonstrate ca geamul obisnuit necesita 22mc de gaz/mp pentru incalzire; prin folosirea geamurilor „inteligente” reducem cu 50% consumul.
Accesoriile precum draperiile, obloanele, rulourile ajuta in impiedicarea pierderii caldurii. In timpul verii acestea impiedica supreaincalzirea incaperii, iar iarna au abiltatea de a impiedica pierderea caldurii.
Trebuie sa recunosc faptul ca am apelat la simtul nostru economic pentru a argumenta o cauza ecologica, insa anything for mother Earth .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.