Apa de la fantanile din Severin nu este potabila

  0
  324
  Analiza apei potabile. Cat costa si unde se face!

  Directia de Sanatate Publica Mehedinti a instiintat autoritatile locale cu privire la rezultatele analizelor de laborator pentru probele de apa recoltate la inceputul acestui an de la cele 11 fantani existente pe raza orasului.
  apa nepotabila
  Cinci dintre fantani nu indeplinesc valorile normale pentru parametrii legali, astfel incat apa sa poata fi folosita de catre populatie.

  „Autoritatile judetene si locale ar trebui sa se implice mai mult si sa ia masurile de rigoare. Noi ne-am facut datoria, am luat probe, iar in urma rezultatelor, am instiintat mai departe.

  Trebuie luate masuri de igienizare si chiar reabilitare a acestor fantani unde rezultatele analizelor sunt neconforme cu cele prevazute in lege.

  Primaria trebuie sa avertizeze populatia prin afisarea la loc vizibil si protejat a inscrisurilor -apa este buna de baut- sau -apa nu este buna de baut-.

  Este vorba de fantana Gura Vaii, fantana -La lei- si -Autoservice- din Schela Cladovei, fantana -Flora Sercom- si cea de langa sediul ACR I”, a precizat seful serviciului din cadrul DSP Mehedinti, doctor. Cornelia Ianculescu.

  Primaria si protectia Mediului cauta solutii

  In urma adresei primite de la Directia de Sanatate Publica Mehedinti, Primaria municipiului Severin a avut o intalnire cu reprezentantii Agentiei de Protectie a Mediului, in vederea gasirii unor.

  „Situatia este putin mai complicata deoarece este vorba de panza de apa freatica. Nu o poate nimeni tine sub control. Noi vom instala tablite prin care vom instiinta populatia cu privire la faptul ca apa nu este potabila, mai departe este treaba cetateanului daca ia in considerare avertismentul sau nu.

  Atat Primaria cat si Protectia Mediului cauta solutii pentru imbunatatirea calitatii apei, pe langa desele actiuni de igienizare a fantanilor”, a declarat consilierul pe relatia cu presa din cadrul primariei severinene, Gabi Pogaci.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.