Bioetanolul in Europa, afacere profitabila pe timp de criza

0
354
Importurile de bioetanol din SUA sunt supuse inregistrarii in Uniunea Europeana

Obiectivele stabilite de Uniunea Europeana obliga companiile de bioetanol la productii mai mari.Cantitatea de bioetanol obtinuta anul trecut de companiile europene a fost cu un miliard de litri mai mare fata de cea din 2007.
bioetanol
Producatorii europeni de bioetanol se asteapta ca afacerile lor sa prospere in urmatorul deceniu, pe masura ce se apropie termenul-limita pentru obiectivele fixate de Uniunea Europeana pentru stimularea energiei regenerabile, scrie Reuters.

„Anul trecut am avut o crestere considerabila fata de 2007, de aproximativ 60%, indeosebi datorita Frantei, care si-a impus niste tinte foarte ambitioase”, a declarat Rob Vierhout, secretarul general al asociatiei europene de bioetanol „eBio”, citat de Reuters.

Franta, cel mai mare producator

Companiile europene au produs anul trecut 2,82 miliarde litri de bioetanol, fata de 1,8 miliarde litri in 2007. La nivelul statelor europene, Franta se afla in topul producatorilor, urmata de Germania si de Spania, in urma carora se situeaza, cu productii mult mai mici, Polonia si Ungaria. „Perspectiva se anunta la fel de buna si pentru urmatorul deceniu.

Statele membre vor avea o crestere constanta a productiei de la an la an pentru ca obiectivele spun ca 20% din energie trebuie sa fie din surse regenerabile pana in 2020.

Dar Comisia Europeana nu va accepta ca tarile sa nu faca nimic pana in 2019”, a adaugat Rob Vierhout.

La nivelul UE, bioetanolul este vazut ca o alternativa pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera provenite din transporturi.

Politicile europene prevad cresterea ponderii bioetanolului in amestec cu benzina. Pana in anul 2020, 20 de procente din totalul combustibililor folositi in UE trebuie sa fie biocarburanti.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.