Ce arunca romanii… unde nu trebuie?!

0
338

cnddsAsociatia „Centrul National pentru Dezvoltarea Durabila a Societatii” lanseaza proiectul „Gunoiul din strada”, proiect care vizeaza determinarea cantitatilor de deseuri in functie de tipul acestora (hartie, carton, mucuri de tigarete, diferite ambalaje, sticle, plastic, etc.) si de locatii: parcuri, zone rezidentiale, zone comerciale dar si zone de interes turistic.

Astfel, CNNDS realizeaza pentru prima data in Romania un studiu care in alte tari din Europa si din lume reprezinta un instrument important al administratiilor locale si al autoritatilor de mediu in efortul de educare a populatiei si de dezvoltare a infrastructurii de salubritate.

Acest proiect se va desfasura initial la nivelul unui judet, luand in calcul municipiul resedinta de judet, orase mai mici, comune si zone de agrement.

„In general, ca urmare a lipsei de amenajari si a exploatarii deficitare, depozitele de deseuri, in special cele din mediul rural, plasate pe marginea apelor, se numara printre obiectivele recunoscute ca generatoare de impact si risc pentru mediu si sanatatea publica” a declarat Ionut Georgescu, presedintele CNDDS.

Echipe de voluntari vor colecta, sorta, cantari si eticheta fiecare deseu din locurile alese. Aceasta activitate va avea loc simultan pe intreaga suprafata a judetului respectiv.

„Speram ca datele obtinute in urma acestui proiect sa constituie baza unui set de masuri in vederea imbunatatirii si extinderii infrastructurii de salubritate mai ales in zonele rurale si in cele turistice. Colectand gunoaiele in mod corect, protejam mediul atat prin mentinerea lui curat dar si prin posibilitatea reciclarii materialelor respective” a incheiat Ionut Georgescu.

Proiectul „Gunoiul din strada” este realizat cu sustinerea Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara – ROMALIMENTA.

Pentru a asigura succesul acestui proiect, Asociatia „Centrul National pentru Dezvoltarea Durabila a Societatii” doreste sa aiba alaturi parteneri care impartasesc aceleasi scopuri si valori. In acest sens, va adresam invitatia de a coopera cu noi pe durata acestui proiect, precum si in cadrul proiectelor noastre viitoare. Pentru mai multe detalii privitoare la acest proiect, puteti accesa www.cndds.ro sau trimiteti un e-mail pe adresa [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.