Bucurestenii au respirat un aer optimist de Ziua Mondiala a Astmului

  0
  304

  poza-parc-2.jpgSute de bucuresteni de toate varstele au participat la manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Astmului, organizate marti, 5 mai, in Parcul Herastrau, unde s-au implicat intr-o multime de actiuni- de la teste speciale pana la concursuri de desen. Manifestarea a fost initiata de compania AstraZeneca, in parteneriat cu Societatea Romana de Pneumologie.

  Cu aceasta ocazie, aproximativ 200 de bucuresteni si-au facut gratuit teste de spirometrie, importante pentru diagnosticarea si monitorizarea astmului bronsic si au primit consiliere din partea specialistilor. De asemenea, au fost impartite 13.000 de baloane in tot orasul, inclusiv in Parcul Herastrau, pe care doritorii le-au umflat in semn de solidaritate cu persoanele afectate de astm. Astfel, pret de cateva clipe, oamenii au putut intra in pielea astmaticilor.

  Totodata, acestei actiuni i s-au alaturat si 1.000 de elevi ai claselor a IV-a, proveniti din 15 scoli generale si 4 licee din Sectorul 1 al capitalei. Copiii au realizat desene pe tema „Respir usor si iubesc aerul „, pe care le-au adus ieri in Parcul Herastrau, iar efortul si talentul le-au fost rasplatite cu daruri: bandane, baloane si pixuri.

  De altfel, organizatorii Zilei Mondiale a Astmului i-au invitat sa realizeze desene pe aceeasi tema pe toti participantii, indiferent de varsta. Astfel, au fost amenajate in parc mai multe sevalete.

  Pe tot parcursul actiunii, atmosfera a fost animata de 4 clovni, alaturi de care bucurestenii au avut prilejul sa faca fotografii. In plus, au fost montate si aparate speciale pentru baloane de sapun, spre incantarea tuturor vizitatorilor.

  Participantii la eveniment au primit baloane, sepci, bandane, tricouri si pixuri.

  Mentionam ca proiectul privind Ziua Mondiala a Astmului a fost sustinut si de Primaria Municipiului Bucuresti, de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a Sectorului 1, precum si de Inspectoratul Scolar al Sectorului 1.

  ***

  Organizata in fiecare an de catre Initiativa Internationala pentru Astm, in colaborare cu diverse institutii si ONG-uri, Ziua Mondiala a Astmului a facut parte dintr-o ampla campanie de educare in privinta astmului si de constientizare a publicului referitor la posibilitatile de a controla aceasta boala, astfel incat cei care sunt afectati de astm sa poata duce o viata perfect normala.

  AstraZeneca este o companie farmaceutica anglo-suedeza, prezenta in peste 100 de tari, care numara peste 65.000 de angajati. Produsele AstraZeneca se adreseaza unor arii terapeutice cum ar fi cele cardiovasculare, neuropsihiatrice, gastrointestinale, oncologice, infectioase si respiratorii.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.