Guerilla Verde, prima caravana educationala de filme cu mesaj ecologic ajunge astazi la Brasov

  0
  300
  REECO: Expozitia ENREG se desfasoara in perioada 9-11 aprilie

  01.JPGIn perioada 5 -15 mai se desfasoara prima caravana educationala de filme cu mesaj ecologic, Guerilla Verde. Dupa ce a pornit marti, 5 mai, din Bucuresti, caravana a ajuns ieri in Focsani, iar astazi se opreste in Brasov. Celelalte orase aflate pe traseul caravanei sunt: Sighisoara (8-9 mai), Cluj (10-11 mai) si Timisoara (12-13 mai). Exceptand Sighisoara, proiectiile vor fi precedate de conferinte de presa, organizate cu sprijinul primariilor. Accesul in sala este gratuit pentru elevi si studenti. Proiectul este sustinut de Ministerul Mediului, Asociatia Eco Tic, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Asociatia Environ cat si de primariile si consiliile locale din orasele aflate pe traseul caravanei. Partenerii ONG Viitor Plus, EcoAssist, Terra Mileniul III, WWF Danube-Carpathian Programme si Salvati Dunarea si Delta sustin Guerilla Verde in mod activ, reprezentantii acestora deplasandu-se impreuna cu caravana in tara.

  02.JPGConferinta de presa prin care a fost anuntata prezenta caravanei in Focsani a avut loc ieri, 6 mai, incepand cu ora 11.30, la sediul Primariei Focsani, in prezenta Domnului Primar Decebal Bacinschi. Proiectiile filmelor s-au desfasurat in aula Liceului Unirea. Aproximativ 500 de elevi au participat ieri la proiectiile filmelor Wall – E, Happy Feet si An Inconvenient Thruth.

  Caravana Guerilla Verde soseste astazi la Brasov, iar proiectiile sunt precedate de o conferinta de presa, care se va desfasura in cadrul Primariei Brasov.

  In toate orasele aflate pe traseul caravanei proiectiile se vor desfasura in sali in care accesul a fost facilitat prin amabilitatea primariilor si consiliilor locale. Salile in care vor fi gazduite proiectiile sunt: Focsani – aula Liceului Unirea, Brasov – aula din cadrul Universitatii Transilvania, Sighisoara – sala din cadrul Primariei, Cluj – sala Europa din cadrul Casei de Cultura a Studentilor, Timisoara- Filarmonica Banatul. Informatii privind programul proiectiilor si filmele care pot fi vizionate in aceasta caravana pot fi accesate la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.

  03.JPGPublicul tinta este reprezentat de tineri (elevi si studenti), care vor avea acces gratuit in salile de proiectie. Prin intermediul concursului EcoPaparazzi, tinerii sunt indemnati sa inregistreze bune si rele practici referitoare la mediul inconjurator, surprinse in comunitatile locale. Cele mai bune fotografii si materiale video din fiecare oras inclus in caravana vor fi premiate cu cate un aparat de fotografiat digital. Regulamentul concursului Ecopaparazzi poate fi accesat la adresa de web a proiectului www.guerillaverde.ro.

  „Prin Guerilla Verde ne propunem sa ajutam la stabilirea unei noi forme de dialog cu tanara generatie pe probleme ce tin de protectia mediului. Filmele ce vor fi proiectate in aceasta caravana devin astfel purtatoarele de mesaj iar cu ajutorul ONG-urilor partenere, care vor sustine scurte prezentari inainte de proiectii, vom incerca sa explicam tinerilor ce ar trebui sa faca pentru a ne bucura de natura cat mai mult timp de acum incolo. Aceasta prima editie reprezinta un proiect pilot ce se va repeta in toamna acestui an si in alte orase ale tarii.” declara Nicoleta Talpes, reprezentantul organizatorului.

  Filmele care vor fi proiectate in cadrul caravanei sunt programate pe grupe de varsta adecvate publicului: „Ant Bully” si „Happy Feet” (clasele I-VII), „Wall-E” si „Deep Sea” (clasele VIII-XII), „An Inconvenient Truth” si „The 11th Hour” (clasele IX-XII si studenti).

  Proiectul este sustinut de Ministerul Mediului, Asociatia Eco Tic, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Asociatia Environ cat si de primariile si consiliile locale din orasele aflate pe traseul caravanei.

  ONG-urile Viitor Plus, EcoAssist, Terra Mileniul III, WWF Danube-Carpathian Programme si Salvati Dunarea si Delta sustin Guerilla Verde in mod activ, reprezentantii acestora deplasandu-se impreuna cu caravana in tara.

  Partenerii media ai proiectului sunt Realitatea TV, Trilulilu, Zile si Nopti, Cotidianul, Revista Ecologic, Revista Infomediu Europa, ecomagazin.ro, ecosapiens.ro, viatadeliceu.ro, cat si presa locala din orasele aflate pe traseul caravanei.

  Caravana a pornit din Bucuresti pe data de 5 mai, iar proiectiile s-au desfasurat in sala ArCuB.

  Guerilla Verde face parte din un proiect mai amplu, numit generic BETI (Better Education Through Innovation), care isi propune sa contribuie la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie. Temele ce urmeaza a fi abordate pe parcursul acestui proiect pilot, prin intermediul filmelor, sunt: protectia mediului, sanatate si minoritati.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.