Casele ecologice sunt si economice. Facturile la incalzire sunt mai mici cu 40% decat la bloc

1
518
Casele ecologice sunt şi economice. Facturile la încălzire sunt mai mici cu 40% decât la bloc
Casele ecologice sunt si economice. Facturile la incalzire sunt mai mici cu 40% decat la bloc

Casele ecologice sunt si economice. O spun sus si tare dezvoltatorii – care au venit la un targ, in Bucuresti, sa-si prezinte ofertele. Locuinta lor costa chiar mai putin decat un apartament de bloc. Iar facturile la incalzire sunt mai mici si cu 40%.

Apartamentele de la parter au gradini proprii incercuite cu gard, accesul la piscina va fi gratuit, si au si zona de joaca pentru copii, spun dezvoltatorii.

„Izolarea termica intr-o casa de lemn este mult mai buna, caldura persista, la fel cum racoarea se mentine pe timp de iarna”, spune Mara Andra, reprezentant vanzari constructor de case.

Pretul unei case de lemn porneste de la 56.000 de euro. Dezvoltatorii imobiliari spun ca aceste case au o rezistenta foarte mare si la incendii. Toate materialele folosite sunt ignifuge, izoleaza foarte bine termic si fonic. De asemenea, creaza o membrana izolatoare impotriva schimbarilor de temperatura.

Materialele nu permit infiltrarea umezelii, aparitia condensului sau a mucegaiului, mai precizeaza dezvoltatorii. In plus, si costurile lunare sunt mai mici decat in cazul unei case standard.

Pentru o locuinta eco, factura de intretinere este mai mica si cu 40 %. Spre exemplu, pentru incalzire se foloseste un panou radiant conectat la curent.

Pretul de vanzare pentru o astfel de casa porneste de la 42.000 de euro. Pret mai bun decat al unei case din lemn, dar si al unei case din caramida. Interesati de case ecologice sunt destui romani. Dezvoltatorii spun ca vanzarile au crescut in ultimul an cu 30% .

Cei care nu au bani sa cumpere o casa eco,pot alege sa stea cu chirie in una, cu 500 de euro pe luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.