Ecoturism in padurile de langa Alba Iulia

  0
  503
  Vizitator în zona Parcului Dendrologic
  Vizitator in zona Parcului Dendrologic

  Parcul Dendrologic din apropierea orasului Alba iulia va fi deschis publicului pentru vizitare. Amenajarea zonei presupune drumuri, piste de bicicleta, alei pietonale, locuri de joaca pentru copii si puncte de belvedere. Investitia costa 2,6 milioane de euro si este finantata partial din fonduri europene.

  Locuitorii din Alba Iulia vor avea in mai putin de doi ani o zona de agrement la marginea orasului. Valoarea totala a investitiei este de 2,6 milioane de euro, din care aproximativ 900.000 de euro sunt din fonduri europene, iar restul de la bugetul local.

  Suprafata totala a zonei vizate este de aproximativ 2 hectare. Parcul Dendrologic dr. Ioan Vlad – Valea Popii va primi destinatia de zona recreativa, in acest sens urmand ca aici sa fie construite alei, sa fie amplasate banci de odihna, unele dotate cu copertina, sa fie amenajate puncte de belvedere. Este vorba despre un concept de ecoturism.

  Proiectul zonei de agrement

  Parcul dendrologic a fost infiintat de silvicultorul Nicolae Patranjan, in anul 2001, la aproximatriv trei kilometri de orasul Alba Iulia. In parc exista la acest moment peste 820 de specii. Majoritatea sunt aclimatizate liber.

  „In parc sunt specii din America, Japonia si din toata lumea. Practic parcul creste tot timpul deoarece primesc seminte de la toate gradinile botanice din Romania si de la alte parcuri dendrologice. Eu am invatat din barani ca padurea creste pentru oameni si am facut acest parc pentru oamenii din Alba Iulia. A fost visul meu sa poata fi vizitat de oameni“, a spus Nicolae Patranjan.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.