Toaletele seci

De fiecare data cand se trage apa 12 litri de apa sunt risipiti. Intr-o luna este echivalentul a 1500 litri de persoana ce sfarsesc in fundul toaletelor. Pentru ca apa este din ce in ce mai rara, trebuie cautat un alt mijloc de comoditate. Toaletele seci sau pe baza de asternut de paie sunt corespondentele celor clasice.

Cu toaletele seci, se pune la dispozitie un fundament asemanator celorlalte WC-uri, dar fara sistemul lor costisitor. Conceptul este simplu, e de ajuns sa aduni excrementele intr-o caldare apoi sa le acoperi cu rumegus care substituie apa. O data ce caldarea e plina, de obicei dupa o saptamana, e suficient sa o golesti. Contrar ideilor primite, acest sistem nu degaja miros si permite o economie in privinta facturii la apa. Pentru dezinfectarea acestor WC-uri, poti folosi lichide de curatare pe baza de lamaie, rozmarin, musetel, lavanda. Este bine sa folositi hartie biodegradabila (fara culoare sau miros) celelalte tipuri degradandu-se greu in mediul natural.

In afara faptului ca e ecologica, aceasta toaleta nici nu costa prea mult. Cat despre aspectul estetic, nu depinde decat de tine, deoarece toate formele, culorile sunt permise! Alt avantaj major este mobilitatea lor ceea ce va permite sa il mutati in ce camera doriti fiind foarte bine pentru persoanele in varsta sau handicapate. Putem adauga si faptul ca nu face zgomot ca o toaleta clasica cand se trage apa. Inconvenientul major este golirea caldarii care nu e totdeauna un proces agreabil si reticienta invitatilor tai de a o folosi.

Sursa: Bricoleur du dimanche

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *