Turritopsis nutricula – singurul animal nemuritor de pe planeta

0
354

Specia de meduze turritopsis nutricula ar putea fi singura specia de pe planeta care a descoperit, cu adevarat, secretul tineretii vesnice.animal nemuritor

Cum aceasta meduza hidrozoana este capabila sa treaca de la stadiul de adult matur la cel de polip imatur (primul stadiu din viata unei meduze), ar putea sa nu existe limite privind durata sa de viata. Iar oamenii de stiinta spun ca te singurul animal despre care se stie ca poate face acest lucru, informeaza green.yahoo.com, un blog dedicat cercetarii naturii.
publicitate

Secretul consta intr-un proces proces numit transdiferentiere, proces in care un anumit tip de celule este transformat in alt tip de celule. Unele animale sunt capabile de transdiferentiere limitata, putand astfel sa-si regenereze anumite organe, cum este cazul salamandrei care isi poate regenera anumit organe. Pe de alta parte, isi poate regenera intregul corp, de nemumarate ori. In prezent oamenii de stiinta si-au andreptat atentia asupra acestei meduze, pentru a incerca sa descopere mecanismul care ii anuleaza imbatranirea.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.