Un foisor neobisnuit realizat din copaci vii va fi finalizat in sase decenii

Un foisor neobisnuit realizat din copaci vii va fi finalizat in sase decenii

Incepe “cresterea” unui foisor natural, materialele de constructie fiind copaci vii care vor creste controlat pentru a finaliza constructia in 60 de ani. In cadrul workshop-ului care a durat o saptamina, Visiondivision a inceput realizarea unui proiect de arhitectura care va creste in 60 de ani.

Incepe „cresterea” unui foisor natural, materialele de constructie fiind copaci vii care vor creste controlat pentru a finaliza constructia in 60 de ani. In cadrul workshop-ului care a durat o saptamina, Visiondivision a inceput realizarea unui proiect de arhitectura care va creste in 60 de ani.

Nu exista nici o indoiala ca tehnologia de astazi ne-a diminuat gradul de rabdare. Va puteti imagina un minut de asteptare pentru conectarea la Internet printr-un modem dial-up? in cazul arhitecturii acest lucru este similar cu asteptarea finalizarii unui proiect 60 de ani. Exact asta au planificat cei de la studioul Visiondivision din Stockholm pentru campusul pentru Politecnico di Milano: mai multi arbori plantati circular vor creste si vor forma un foisor in sase decenii. „Daca putem fi rabdatori cu timpul de constructie reducem nevoia de transport, risipa de materiale si diferitele procese de fabricatie reusind acest lucru pur si simplu ajutind natura sa creasca intr-un mod mult mai util si arhitectonic,” scriu arhitectii pe site-ul lor. in timpul unui atelier de o saptamina, ei au invatat elevi tehnici de indoire, impletire, taiere si altoire – necesare pentru a construi un refugiu pentru studiu numai din plante si copaci, pe buna dreptate numit „The Patient Gardener” (Gradinarul Rabdator).

Structura principala a domului este o cupola de 10 ciresi japonezi, care sint plantati in jurul unui turn folosit temporar drept ghid. Odata ce copacii indoiti vor atinge turnul vor fi redirectionati intr-o forma de clepsidra, iar partea de sus va deveni un al doilea nivel de lectura si lounging accesat prin scari realizate din crengi. Arhitectii au conceput chiar si mobilier realizat din verdeata, inclusiv un scaun care pare sa fi aparut organic din sol, dar care este de fapt un schelete de carton acoperit cu sol si drapat cu iarba.

Visiondivision a lasat in urma instructiuni pentru generatiile viitoare de gradinari. „in aproximativ 80 de ani de acum,” scriu arhitectii, „campusul Politecnico di Milano va avea un dom pe deplin dezvoltat si studentii vor avea, speram, nepoti mindrii care vor putea spune povestea proiectului prietenilor si familiilor lor.” (Radulescu Laura – Teodora – spatiulconstruit.ro)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente