Un mar pentru o tigara, in centrul Brasovului

40 de voluntari de la Crucea Rosie si de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog au incercat, astazi, sa convinga cat mai multi brasoveni sa renunte, macar pentru cateva ore, la fumat.un  mar pe o tigara

Voluntarii, dispusi in echipe mobile, pe strada Republicii, in Piata Sfatului, la Modarom si pe strada Muresenilor au oferit brasovenilor contracte prin care fumatorii „se angajau” ca vor renunta la acest viciu pentru opt ore, o zi, doua zile, o saptamana sau pentru totdeauna.

In plus, cei care reuseau sa renunte la tigara pe care o fumau atunci cand au fost abordati de voluntari, primeau in schimb un mar rosu si o bomboana.

„Voluntarii au oferit sfaturi, dar mai ales au incercat sa-i faca pe fumatori sa constientiteze riscurile la care se expun. Actiunea va continua luni cu joculete si discutii interactive in Piata Sfatului, activitatea ce vrea sa fie o alternativa de petrecere a timpului liber”, a declarat Adriana Samson, psihologul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Brasov.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *