VegFest își deschide porțile la București!

0
819

Începând cu data de 21 iunie, Bucureștiul va găzdui cea de-a patra ediție a festivalului VegFest. Festivalul este organizat de Asociația Veganilor din România și de organizația internațională ProVeg și se va desfășura pe durata a 3 zile, în curtea și grădina Casei Universitarilor din București.

VegFest este festivalul tuturor celor interesați de impactul lor asupra acestei lumi, indiferent dacă asta înseamnă preocupări precum reducerea amprentei de carbon, sustenabilitate, reciclare, ecologie, protecția animalelor – menționează pagina oficială de Facebook a evenimentului.

Festivalul se va desfășura pe durata a 3 zile, în perioada 21-23 iunie și se adresează tuturor persoanelor care sunt interesate de adoptarea unui stil de viață sănătos, sustenabil, cu o amprentă cât mai redusă de carbon. Fiind cunoscut drept festivalul cu cea mai mică amprentă de carbon din România, VegFest dorește să contribuie la creșterea constientizării asupra necesității folosirii responsabile a resurselor naturale, precum și asupra schimbărilor climatice.

Prima zi a festivalului va găzdui, printre altele, competiția „Vegan Burger Challenge”, unde câștigătorii ultimelor 3 ediții vor încerca să obțină titlul de „Cel mai bun burger vegan”. Pe lângă asta, publicul va fi invitat să participe la diferite workshopuri de nutriție și sport, ateliere pentru copii, activități de wellbeing și ateliere de gătit. În a treia zi vor fi organizate o conferință despre agricultura bio, unde participanții vor discuta despre cum poate fi construită o comunitate ecologică, precum și un panel de discuții despre stilul de viață vegan la care vor participa medici nutriționiști, psihologi și artiști, și la care vor fi încurajate întrebările din public.

Imaginea a fost preluată de pe: https://www.vegfest.ro

Participanții vor putea, astfel, să afle mai multe detalii despre activitatea unor ONG-uri dedicate protecției mediului înconjurător și a animalelor, și vor învăța mai multe despre ce înseamnă hrana sustenabilă și consumul responsabil. Întrucât VegFest are și o puternică latură ecologică, în cadrul festivalului va fi abordată și problema utilizării ambalejor biodegradabile, reutilizabile și compostabile.

În cadrul festivalului va exista și un târg cu diferite produse (alimentare, cosmetice, de curățenie etc) care nu au fost testate pe animale, precum și standuri de prezentare ale mai multor ONG-uri care luptă pentru recunoașterea și protejarea drepturilor animalelor.

VegFest va ajunge anul acesta la cea de-a patra ediție, unde speră să reunească cât mai mulți participanți, atât persoane fizice, cât și mici antreprenori, care sunt interesați să exploreze noi oportunități prin care pot crește sustenabil, protejând animalele și mediul înconjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.