Vesti bune pentru 5 specii amenintate

0
747
Vesti bune pentru 5 specii amenintate
Vesti bune pentru 5 specii amenintate
Vesti bune pentru 5 specii amenintate
Vesti bune pentru 5 specii amenintate

In urma politicilor de conservare a speciilor si opririi vanatorii pentru unele dintre ele, au aparut vesti bune pentru cateva dintre speciile amenintate, informeaza 20minutes.fr (2 martie).

Panda s-au inmultit in padurile din China, populatia lor crescand cu 17% fata de 2003, ca rezultat al conservarii mediului, ceea ce a dus la cresterea habitatului ursilor panda cu 12%.

Potrivit unui recent recensamant facut de guvernul indian, populatia de tigri a crescut fata de 2010 cu 30%. Inmultirea tigrilor este un rezultat al luptei impotriva braconajului si al mai bunei gestionari a rezervatiilor, evitandu-se extinderea zonelor agricole pe teritoriul tigrilor, ceea ce ducea la ciocniri ucigase intre oameni si tigri.

Lupii, reintrodusi in Franta in 1992, au ajuns in 2013 la o populatie de 300 de animale, fata de 250 in anul precedent. Totusi, lupii sunt in pericol in Franta, unde crescatorii de animale doresc exterminarea lor.

Pantera de Amur, este inca un animal rar, dar potrivit unui raport al WWF, in 2013 ezistau in Rusia 57 de pantere si in China vreo 10, in crestere cu 50% fata de 2007. Clasata in categoria „in pericol critic de extictie”de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii, pantera de Amur nu este inca salvata, dar cjfrele arata ca se merge pe calea cea buna. Crearea unui nou parc national in estul Rusiei a contribuit esential la cresterea populatiei de pantere de Amur.

Balena cu cocoasa trece din categoria animalelor „vulnerabile” in cea pentru care exista o „ingrijorare monira”. Faptul se datoreaza interzicerii pescuitului comercial. In prezent sunt recenzate 35.000 de balene, fata de 20.000 in 1986.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.