3000 de biciclisti la Prima Evadare, cel mai mare concurs de ciclism off road din Estul Europei

3000 de biciclisti la Prima Evadare, cel mai mare concurs de ciclism off road din Estul Europei
3000 de biciclisti la Prima Evadare, cel mai mare concurs de ciclism off road din Estul Europei

Aproape 3 000 de biciclisti din mai multe tari au participat la cel mai mare concurs de ciclism off road din Estul Europei. Sportivii au pornit din Padurea Baneasa si au avut de parcurs un traseu de 55 de kilometri pe drumuri de tara, pe poteci sau pe asfalt. Dupa nici doua ore, primii participanti au ajuns la finish, insa ciclistilor amatori le-a luat mai mult timp sa razbata prin noroi.
O ora si 50 de minute a durat prima evadare pentru cel mai bun dintre ciclistii care s-au inscris la start. 55 de kilometri prin padure si pe drumuri de tara au lasat semne vizibile. Noroi pe bicicleta, pe echipamanet si chiar pe fata. Efortul a meritat, mai ales pentru castigator.

„A fost foarte rapida. Au fost prin padure multe portiuni de noroi, unde era destul de tehnic la viteza”, spune Lucian Logigan, castigatorul competitiei.

Anul acesta nu a adus vreo supriza in varful ierarhiei. Primele doua locuri pe podium au fost aceleasi ca si in 2013. Diferenta notabila a fost ca anul acesta numarul de participanti a fost cu mult mai mare. Peste 3 000 de ciclisti s-au inscris la start. Nu cu vreun gand de victorie, ci mai degraba sa petreaca o zi in natura. Dar au venit pregatiti cursa.

In primul rand, a fost nevoie de o bicicleta mountain bike. Minimul este casca, manusi pentru protectie, cu gel pentru cazaturi, pantaloni cu bazon, tricou multat si, pentru cei avansati, pantofi speciali care au prinderi speciale.

A sasea editie a concursului Prima Evadare s-a desfasurat pe un traseu care a pornit de la Padurea Baneasa si s-a incheiat tocmai la Snagov. Dificiltatea a fost data, pe de-o parte, de terenul accidentat, si pe de alta parte, de noroiul format in urma ploilor de saptamana trecuta. Acest lucru nu i-a descurajat insa pe participanti.

Este atat de multa lume. Nu am mai participat la vreo competitie asemanatoare. Sincer, este un eveniment foarte bine organizat. Sunt impresionat.

Pe langa distractie, Prima Evadare a inseamnat si deschiderea sezonului de competitii mountain bike. Traseul din nordul Capitalei, pe care concurentii au pedalat astazi, ramane deschis oricui vrea sa incerce un pic de aventura la final de saptamana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *