led.pngStatele UE sunt obligate sa ia masuri pentru eficientizarea energetica si sa-si stabileasca o tinta nationala privind economiile de energie de minimum 9% la utilizatorii finali. Tendintele cu privire la constructia eficienta energetic cat si reabilitarea termica a cladirilor vechi au castigat un rol important in Romania si in tarile invecinate. In urmatoarele luni s-a promis introducerea unui certificat energetic a cladirilor noi si vechi. Investitorii straini vad in acestea o sansa pentru cresterea industriei constructiilor.

Legea 372/2005 prevede ca la incheierea oricarui contract de vanzare-cumparare sau inchiriere pentru cladirile de locuit familiale si apartamentele din blocurile de locuinte va fi obligatorie prezentarea certificatului de performanta energetica a cladirii. Prin certificat, potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei energetice a apartamentului, exprimata, in principal, prin consumul total anual specific de energie, exprimat in kWh/m pe arie utila, respectiv prin consumul de caldura anual specific pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat, eficienta energetica a apartamentului, prin incadrarea acestuia intr-o clasa energetica.
Necesitatea existentei certificatului energetic pentru cladiri va duce la o crestere a lucrarilor de reabilitare termica, fapt care va stimula consumul de materiale de constructii si de instalatii, avand astfel si un efect benefic asupra pietei de profil, sunt de parere reprezentantii companiei Baumix. ” Cu toate ca aceasta masura nu va avea nici un efect in dinamica realizarii constructiilor noi, ea va stimula lucrarile de reabilitare termica, care ar putea determina o crestere a pietei materialelor de constructii cu pana la 20% fata de cifrele actuale”, a declarat, intr-un comunicat, Augustin Russu, directorul general al companiei Baumix. (potrivit Curierul National)

Concepte inovatoare, parametrii de eficienta, piata si politica constituie baza pentru „A II-a Conferinta Internationala pentru Eficienta Energetica in Constructii si Renovari din Romania” care va avea loc la Arad pe data de 17 martie 2010. Conferinta se adreseaza arhitectilor, dezvoltatorilor, inginerilor, fabricantilor, comunelor, agentiilor energetice, firmelor imobiliare si de constructii, precum si oamenilor de stiinta, oferind posibilitatea de a intra in contact cu viitori parteneri de afaceri si de a se informa asupra viitoarelor posibilitati de investitii.

In paralel cu aceasta conferinta, va avea loc targul ENREG ENERGIA REGENERABILAa, intre 17-19 martie 2010, unde dezvoltatorii, producatorii si prestatori de servicii isi vor prezenta noile realizari din domeniul energiilor regenerabile.

Evenimentul face parte din Programa Sustainable Energy Europe.
Pentru mai multe informatii vizitati www.enreg-expo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here